Jag tror de flesta associerar plommonkräm med katrinplommon, men det går finfint att koka kräm på färska plommon - den får en frisk smak, röd-orange färg och bäst av allt
Koka upp vatten och socker och lägg i plommonen. Den här gången blev det en plommonkräm som vi alla åt till frukost med god aptit, en favorit hos barnen
Tillsätt socker och koka med kanelstângen och sockret tills plommonen mjuknat. Blev lite halvsugen pâ ett julbord med skinka, sill, risgrynsgröt och plommonkräm
Blanda om och låt koka lätt så det tjocknar till. Oavsett om det är Melodifestivalen eller film ni kollar på ikväll så har jag här ett festligt och mycket gott recept jag vill dela med mig av som är mycket passande att tugga på - mandeltartaletter med plommonkräm och vaniljkvarg
Blanda om och låt koka lätt så det tjocknar till. Jag har redan tidigare lagt upp detta recept på mandeltartaletter med vaniljkvarg och hemmagjord plommonkräm men det var så gott att jag lägger upp det igen - fast denna gång användandes andra foton
Låt koka tills plommonen "mosar" sig. Gott mellanmål, särskilt med lite kaffegrädde till. ca 500g Plommon½-1dl Socker (beroende på hur söt kräm man vill ha)1dl Vatten1½msk Potatismjöl1½tsk VaniljsockerDela och kärna ur plommonen