Tillsätt sockret och låt saften koka några minuter under omrörning så att sockret löser sig. 2 kg röda vinbär. Koka upp och låt sedan koka på svag värme under lock cirka 10 minuter
Jag brukar oftast koka saft, sylt och gelé på vinbären. Rödavinbärssaft (recept från 'Vår kokbok'). I helgen plockade jag av våra vinbär från vår spaljerade röda vinbärsbuske, som växer i bakkanten av vårt ena trädgårdsland
Tillsätt sockret och låt saften koka några minuter under omrörning så att sockret löser sig. Nu är våra trädgårdar fulla av solmogna vinbär och vad är inte ett bättre sätt att förlänga sommaren på, än att göra lite hemlagad vinbärssaft
Den här saften är gjord på både röda och svarta vinbär. ProportionerTill 1kg svarta vinbär 7dl vattenTill 1kg röda vinbär 5dl vattenTill varje liter avrunnen saft ca 5-8dl socker efter tycke och smak. 1/2 tsk atamon till varje liter avrunnen saftTill vår vinbärssaft3,4l avrunnen saft1,8kg sockerAtamonGör så här. Koka bären under lock i ca 10min. Mät upp saften blanda saft och socker i en gryta och koka långsamt i 10 min. 1kg röda vinbär
Den här saften är gjord på både röda och svarta vinbär. Till vår vinbärssaft. Till vår vinbärssaft. Till 1kg röda vinbär 5dl vatten. Koka bären under lock i ca 10min. Mät upp saften, blanda saft och socker i en gryta och koka långsamt i 10 min
Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan och låt koka upp. Koka upp vatten i en stor kastrull, 3 dl om vinbären är röda och 6 dl om de är svarta. Lägg i bären och låt dem koka under lock i 10 min. Låt saften koka på svag värme tills sockret smält ordentligt, ca 10 min. 1 kg vinbär röda
När jag var barn kokade mamma vinbärssaft, men idag har saftkonsumtionen minskat och vad gör man då. Häll på mjölken och låt koka tills sockret har smält igen