Koka betorna nästan mjuka under lock. Borsta rödbetorna rena. Rödbetor har mycket starkt färgämne. Det är bara att reglera antalet rödbetor efter deras storlek och hur pass hungrig man är
Skrubba rödbetorna och koka de mjuka i saltat vatten. När rödbetorna är kokta skalar du de lätt genom att trycka ut de ur skalet (plasthandskar är att föredra så slipper du röda fingrar)
Borsta av rödbetorna och lägg dem i en kastrull, full med vatten till det täcker. 4 rödbetor / lite salt / ca 100 g chevréost / 1 dl creme fraiche. Låt koka upp och sedan fortsätta koka ca 30-40 minuter, känn med en sticka att rödbetorna är färdigkokta. 4 rödbetor
När du kokarrödbetorna så använd en stor kastrull med vatten och salt. Helst så vill man äta dem utan att tillreda för mycket men kokta rödbetor med en god dijonsenapsvinegrette och mild nyskördad Bjärelök är fantastiskt gott
Rödbetorna säljs varma i en söt sockerlag. Det är egentligen inget märkvärdigt och ganska enkelt recept men jag älskar rödbetor och tycker att detta är så himla gott
Kokarödbetorna. Koka torsken tills den är genomkokt. Skala och skär rödbetorna i lagom stora bitar. Servera de goda biffarna till kokta rödbetor och en klick turkisk yoghurt samt en citronskiva
När rödbetornakokat klart, kyl dem i kallvatten och skala dem. Har du inte ätit färska rödbetor ännu är det hög tid att njuta av primörena, en god getostkräm till en en fullträff
Så att har kommer ytterligare en rätt med rödbetor. Till Vera och Allan gjorde jag en liten sallad med bönor och rödbetor som jag smaksatte med sumac, oregano, mynta och olivolja
Kokarödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor
Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. Rödbetor kan helt enkelt vara underbart gott. Oavsett om du känner dig skeptisk till rödbetor, eller om du redan är frälst så tycker jag att du ska prova den här rätten