Tjock knäckta revben är en styckningsdetalj som vi gärna köper hem från slaktaren. Släng ihop marinaden, smaka av och smörj in de avrunna och nu svala revbenen
Jag brukar koka en glace på smör, hemgjord ketchup, soja, socker och salt. Tjockarevben från gris är ju helt fantastiskt gott och då det är mycket kött på dem finns det bra möjligheter att späcka dem med olika delikatesser från fantasins värld
Ikväll så förkokade jag dem i buljong, lagerblad, färsk timjan, kryddpeppar, morot och lök Till ribsen så blev det en enkel råkostsallad som blev anpassad både till Lina och oss
För att kokarevbenen. Koka upp vattnet med salt och socker och låt det sedan svalna. Go'eftermidda gott folk, vi har samlats i Mårtenssonska köket idag för att bjudas på revben av sida, något som vi skåningar (och säkert flera med oss) tycker om
För att få revbenen riktigt möra och fina kokade jag dom innan och lät dom svalna i spadet. Håll koll på glöggen och vispa med jämna mellanrum, det har en tendens till att vilja koka över om man har för hög värme