Koka tjocka revben recept

Tjocka revben i ugn med sås

Tjocka revben i ugn med sås

Vispa ihop mjöl och vatten och slå ner det i den kokande skyn. Skär revbenen i mindre bitar och lägg i en djup ugnsplåt
Tjocka revben i ugn

Tjocka revben i ugn

Jag har provat att förkoka dem men tyckte inte att det blev lika gott som att låta dem ligga länge i ugnen så nu gör jag dem bara i ugnen istället
Tjocka revben i gryta

Tjocka revben i gryta

När revbenen har kokat klart så lägg upp på ett fat. -)Blanda alla ingredienser till marinadenPensla på revbenen på alla sidor

Tjocka griljerade revben

Tjock knäckta revben är en styckningsdetalj som vi gärna köper hem från slaktaren. Släng ihop marinaden, smaka av och smörj in de avrunna och nu svala revbenen

Tjocka revben späckade med svarta vinbär…

Jag brukar koka en glace på smör, hemgjord ketchup, soja, socker och salt. Tjockarevben från gris är ju helt fantastiskt gott och då det är mycket kött på dem finns det bra möjligheter att späcka dem med olika delikatesser från fantasins värld
Tjocka revben med råkost

Tjocka revben med råkost

Ikväll så förkokade jag dem i buljong, lagerblad, färsk timjan, kryddpeppar, morot och lök Till ribsen så blev det en enkel råkostsallad som blev anpassad både till Lina och oss

Grillade Tjocka Revben

Hej och hå, koka och grilla på. Revben ska vara tjocka, feta och knäckta. Salta ordentligt in revbenen i alla vrår och kanter
Revbensspjäll - tjocka revben i ugn.

Revbensspjäll - tjocka revben i ugn.

Själv brukar jag aldrig koka mina revben innan jag sätter dem i ugnen då jag tycker det blir bra om man kör dem länge på låg temp
Revbensspjäll kokta sedan grillade

Revbensspjäll kokta sedan grillade

Täck med vatten och koka upp under lock. Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Häll av och ta upp revbensspjällen
Revben i Crock-Pot

Revben i Crock-Pot

Allra godast blir de när de får koka länge i en Crock-Pot. Lägg i revben, lök, vitlök och morot i Crock-Pot
Goda revben.

Goda revben.

För att kokarevbenen. Koka upp vattnet med salt och socker och låt det sedan svalna. Go'eftermidda gott folk, vi har samlats i Mårtenssonska köket idag för att bjudas på revben av sida, något som vi skåningar (och säkert flera med oss) tycker om
Glacerade revben till julig smak

Glacerade revben till julig smak

Låt det koka upp och dra sedan ner temperaturen så det bara sjuder. Skölj revbenen och lägg ner i grytan
Glögglaserade revben

Glögglaserade revben

För att få revbenen riktigt möra och fina kokade jag dom innan och lät dom svalna i spadet. Håll koll på glöggen och vispa med jämna mellanrum, det har en tendens till att vilja koka över om man har för hög värme
Tjocka revbensspjäll

Tjocka revbensspjäll

Glaze till revbenen. Skär revbenen i bitar och lägg ner i dubbla plastpåsar. Häll ut revbenen på en smord långpanna
Revben med julsmak

Revben med julsmak

Skölj av revbenen och lägg ner i grytan. Fyll på med så mycket vatten att det täcker revbenen. Dela ev revbenen i bitar eller behåll dem hela