Det är en lätt och luftig kaka med en god kokosglasyr på. God sockerkaka med glasyr. När vi var på fest med vår dansförening bjöd Gunilla oss alla på den här goda sockerkakan
Söta Saker har den här månaden "Personligt" som tema, och vad kan passa mig bättre. Jag tar varje tillfälle i akt att nostalgitrippa och återuppleva min barndoms dofter och smaker
Börja direkt med kokosglasyren, smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Ta ut kakan och lägg på kokosglasyren, fördela jämt över kakan och sätt sedan in den i ugnen än en gång
Ta då ut kakan och bred över kokosglasyren som du kokat ihop under tiden. Jordnöts- och chokladkaka med kokosglasyr 48 rutor 175 grader i ca 17 minuter. 3 ägg2,5 dl Strösocker340 g jordnötssmör (1 burk)0,5 dl mjölk2,5 dl vetemjöl2 msk kakao2 tsk bakpulver50 g hackad mörk chokladKokosglasyr
15 minuter tills kokosglasyren blir gyllene brun, knäckfärg Botten. Innan du gör botten, börja med att mäta upp alla ingredienser till glasyren så det är klart
täck sedan ananasen med glasyren och grädda tills kokosglasyren är gyllenbrun. En vansinnigt god kaka, täckt av saftig ananas och toppad med ett knaprigt kokostoscatäcke
Låt kakan kallna helt (enligt receptet i tidningen skulle man ställa in den i frysen, men det räcker med att den kallnar helt i kylen innan kokosglasyren breds på)