1 dl kokosmjölk. 1 dl crème fraiche (kan ersättas med kokosmjölk). Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja
Jag använde creme fraiche till det här receptet för att det ger en sån härligt fyllig krämighet, men det går också bra att använda endast kokosmjölk som ett veganskt alernativ
Inspiration är hämtat ifrån Tommy Myllymäkis recept men jag har gjort om det så det passade mig mer. Så var det dags att presentera ännu en vegetarisk rätt och då blir det en helt underbar currygryta med kokosmjölk
Så det får helt enkelt bli ett litet bonusinlägg fastän det inte är "dags än" enligt min alldeles egna kalender, där jag numera uppdaterar med recept ungefär var tredje dag
Receptet kommer från Vegomagasinet. Vegetariskt tycker vi om allihop, så det äter vi ganska ofta. Rör ner i grytan tillsammans med linser, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning
Häll på kokosmjölken och koka sedan tills sötpotatisen blivit mjuk. När vi äter vegetariskt hemma hos oss är vegetariska biffar är en solklar favorit hos mig, men nu såhär på höstkanten lockar varma grytor desto mer
Har ni noterat att vi ännu inte haft något recept på kyckling på veckomatsedeln. Laxgrytan kan serveras som soppa utan ris till (spä med lite extra vatten och kokosmjölk då eller skippa soppan denna vecka och kör en matig vintergryta istället
Häll i kokosmjölken och vattnet och låt koka upp. Vegetarisk thaisoppa 2 stora morötter1 purjolök 1 stor gul lök3 vitlkösklyftor 1 msk olja 2 burkar kokosmjölk2 dl vatten1 1/2 msk Röd currypasta Salt och peppar Finhacka alla grönsaker och fräs dem lätt i oljan i en kastrull, utan att bränna dem. Receptet räcker till 4 portioner. 2 burkar kokosmjölk
I vanliga fall har jag ju alltid salt i min mat, men nu har jag försökt att krydda mer med färska kryddor istället Delar med mig av receptet på maten jag gjorde här nedanför Hittade ett recept på Ica som jag utgick ifrån, men sen gjorde jag lite som jag själv ville, bytte ut lite och tillsatte lite
Pressa i vitlöken och ha i soja, kokosmjölk, mango chutney och currypasta. Finns ett liknande recept på vitkålsgratäng på bloggen sedan tidigare men här är en annan variant
Även dagens recept är hämtat från en kollega i matvärlden, en tjej som befinner sig på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Singapore, en av våra absoluta favoritstäder faktiskt
Pressa i vitlöken och ha i soja, kokosmjölk, mango chutney och currypasta. Finns ett liknande recept på vitkålsgratäng på bloggen sedan tidigare men här är en annan variant