Tillsätt jordnötssmör och kokosmjölken som är kvar. Fräs currypasta i lite olja. Thai satay är kycklingspett och en sötstark jordnötssås som serveras till
Tillsätt kokosmjölken och rör så att allt blandats. Här har jag något vanvördigt blandat två olika sorters thailändska currypastor som vanligtvis används till helt olika rätter
Sänk värmen, lägg i citrongräsbitar och häll över kokosmjölken. 1 msk grön currypasta (eller röd)1 msk olja2 stjälkar citrongräs (inte de träiga delarna)750 ml kokosmjölk600-700 g kycklingfilé i strimlor på snedden2 gröna chilifrukter, urkärnade (1 liten kruka färsk koriander)1 msk farinsockerCa 20 basilikablad1 msk fisksås1 msk pressad citron2 små Äggplantor skivade på längdenStek currypastan med olja på rätt stark värme - man "mosar" ut currypastan i oljan. 1 msk grön currypasta. 750 ml kokosmjölk
Fräs currypastan i en stekpanna med i varm olja. Tillsätt kokosmjölk, socker och fisksås och låt sjuda i ca 3 minuter. 1 tsk currypasta. 5 dl kokosmjölk
Kokosmjölk. Vad exakt för currypasta ni kan köpa just där ni bor, beror nog på utbudet. Bor man i Thailand så består större delen av dina måltider av thaimat i olika former