Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläskläggmedben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
Den enda form av fläsklägg jag har ätit är vår traditionella version som är kokt och äts med rotmos. Ser ibland ett program på teve med två engelska bröder som lagar mat, som fascinerar mig otroligt mycket för de lagar verkligen mat från grunden
Dillkött i dillsås är klart att servera medkokt eller pressad potatis och kokta morötter. om du kokar medben och sedan skära köttet i mindre bitar och blanda i såsen vid servering
Jag älskar kokt kött. Visst, t-benstek och entrecote är ju gott det också men för mig kan det knappt mäta sig med högrev i en köttsoppa, smältande fläsklägg eller som här märgpipa i en gryta