När vattnet stormkokar, lägg i hummern med huvudet före. Dela hummern - jag gör det med en spetsig vass kniv från huvudet och bakåt med hummerstjärten utsträckt
Det går förstås lika bra med skal av kräftor och hummer. Testa att imponera på familj och vänner med en hemkokt räksoppa till helgen, är övertygad att du kommer att få mycket beröm för din kokkonst
Blanda dem med kokt ris, gärna också tinade djupfrysta ärter och ev litet finstrimlad purjolök. Gott att servera med citronklyftor, kokt potatis eller ris och bröd
Räkorna åt vi som de var och musslorna vinkokte jag. Hummer hade jag fyndat vid ett tidigare tillfälle och den valde jag att gratinera med vitlöks- och örtsmör som bland annat fick smak av ramslök
Under middagen pratade vi lite om hur hummer har ätits genom åren, både min pappa och farbror kommer ihåg hur fiskarna i samhället brukade äta hummerstjärtar med kokt potatis som vardagsmat
Hummerhalva med brynt smöremulsion. Tina smördegen något om den är fryst. Vår fina svenska hummer från västkusten var ju redan färdig och behövde bara delas
På denna plockbricka hade jag salami, bresaola, brie i portionsbitar, västkustchips, körsbärstomater, jordgubbar, surdegsbröd i skivor rostade i ugnen och sen gnider man en skalad vitlöksklyfta på dem, vit kokt sparris med rom- och gräslökshollandaise (recept från hemtrevligt
Tina frysthummer. En gratinerad hummer är ju en klassisk förrätt på nyårsafton, men man kan ju äta hummer även andra tider på året, bara priset är det rätta
Skrapa ur hummersmör och rom och förvara det och köttet i kylen. Tillsätt sparat hummersmör och rom. Fördela hummerkött, musslor och tunt skivad salladslök i små koppar eller soppskålar
Därav fick jag min passion för räkor, rökt fisk, hummer, fisk i många former. fryst dill. Dagen till ära så gjorde vi potatismos på mandelpotatis och sedan hade vi köpt hollandiesås och kokta grönsaker till