De funkar utmärkt i pasta och grytor – bara du skär av griljeringen. Du står där vid köttdisken och tvekar mellan ekologisk kokt skinka och oekologisk…
Vi köper färdigkoktjulskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan
Koktjulskinka. Griljering. Ugnsbakad julskinka. Tillagning av julskinka. 1 st julskinka. Lägg skinkan med svålsidan upp på ett stort ark aluminiumfolie och svep om folien väl
Sila över lite maizenamjöl och pensla skinkan med griljeringen. Till julen köpte jag färdigkokt lättrimmad skinka (ca 1,5 kg) och gjorde en snabb griljering. 5 msk tärnad ättiksgurka, ett tärnat äpple och en tärnad kokt potatis med en finhackad gul lök. 5 msk tärnad ättiksgurka, ett tärnat äpple och en tärnad kokt potatis med en finhackad gul lök
Servera med senap, kokt brysselkål och färska fikonklyftor. Griljera skinkan i mitten av ugnen, ca 15 minuter, tills griljeringen fått vacker gyllenbrun färg. 5 kg julskinka
koktjulskinka - gärna med lite av svålen kvar. Skär svålen i rutor och häll över griljeringen. Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter eller till griljeringen fått fin gyllene färg
Julskinka är ju egentligen en vanlig kokt skinka men som kallas julskinka just under december. Egentligen är det bara griljeringen som varierar beroende på vilken säsong vi är i
Det är Klassiskt griljerad julskinka av kalkon, Kycklingbullar med smak av jul, Lätt kycklingpaté, Kycklingprinskorv, Julkryddade kycklingben, Mormor Marias hembakta tunnbröd, Hemgjord rödbetssallad, Hemgjort äppelmos, Rödkålssallad gjord med Crock-Pot och kokt Ope-potatis