Kokt kött recept

Kött i jättegod sås.

Kött i jättegod sås.

Serveras med kokt potatis eller ris gärna med en sallad. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Rör sist i den finhackade dillen och servera med kokt potatis (gärna pressad), sallad och en kall öl
Steka kött

Steka kött

Om köttet är kallt när du lägger det i pannan så kyler köttet ner pannan och det blir mer kokt än stekt
Kött & grönt i gryta

Kött & grönt i gryta

Den hyffsat långa koktiden gör att man kan använda i stort sett vilket slags nötkött som helst och det blir ändå väldigt mört och fint
Kokt fläsklägg med rotmos

Kokt fläsklägg med rotmos

Ta bort svålen och skär köttet i bitar eller skivor. Tillsätt smör och späd med kokspad från köttet till lagom konsistens
Kött i ugn - perfekt till många

Kött i ugn - perfekt till många

Servera med kokt potatis eller ris. Skär köttet i cm-tjocka skivor och lägg/ställ det i en ugnsform. Blanda ihop övriga ingredienserna och häll över köttet
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Lite av köttets kokspad. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme. Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta
Kokt nötrulle

Kokt nötrulle

Drag kastrullen från plattan och låt köttet svalna något. Skiva upp det ljumma köttet i tunna skivor och servera tillsammans med ugnstekta grönsaker, kallskurna grönsaker och sås
Kokt kyckling med currysås

Kokt kyckling med currysås

Ta bort skinnet och ta loss köttet från benen. Servera med kokt ris och sockerärtor. Häll såsen över kycklingköttet
Kokt kyckling med currysås

Kokt kyckling med currysås

Ta bort skinnet och ta loss köttet från benen. Servera med kokt ris och sockerärtor. Häll såsen över kycklingköttet
Kokt kyckling med dillsås

Kokt kyckling med dillsås

Nålen ska lätt gå genom köttet, och köttsaften ska vara ofärgad. Strö över grovt hackad dill och servera med kokt potatis
Kokt kyckling i currysås

Kokt kyckling i currysås

Sila av kycklingen och grönsakerna och strimla köttet. Jag hade rätt så mycket av kokt kyckling över från gårdagens matlagning som jag tänkte jag kunde använda till dagens middag
Kokt kyckling med currysås

Kokt kyckling med currysås

Ta bort skinnet och ta loss köttet från benen. Servera med kokt ris och sockerärtor. Häll såsen över kycklingköttet
Räksoppa kokt på hemlagad räkfond

Räksoppa kokt på hemlagad räkfond

Skaldjur mår inte bra av att kokas, då blir köttet segt. Testa att imponera på familj och vänner med en hemkokt räksoppa till helgen, är övertygad att du kommer att få mycket beröm för din kokkonst
Kokt Torsk med skirat Smör och Pepparrot

Kokt Torsk med skirat Smör och Pepparrot

Ofta som vardagsmat blir det numera bara en kött eller fiskbit med smör och grönsaker till. Kokt torsk låter väl kanske inte som en riktig delikatess för en del
Kokt oxbringa med pepparrotssås

Kokt oxbringa med pepparrotssås

Servera oxbringan med kokt potatis eller med rotfrukterna samt pepparrotssåsen. Låt köttet koka på svag värme tills det är mört i ca 2 timmar (när man sticker med en gaffel ska köttet släppa lätt). 600 gram kokt potatis eller
Långsamt kokt oxkind

Långsamt kokt oxkind

Tillsätt tomatpuren, nejlikor, lagerblad och tillräckligt med vatten så att köttet nästan täcks. Köttet ska koka väldigt länge, upp emot 8 timmar, och blir väldigt mört