Kokt kummel recept

Kummel med ärtpuré

Kummel med ärtpuré

Kokt potatis. Kummel är en fisk som jag inte tillagar så ofta men den är riktigt trevlig och tillsammans med lite goda tillbehör blir detta en härlig färgglad måltid
Dagens recept: Fisk på grön bädd

Dagens recept: Fisk på grön bädd

Kokt potatis eller kokt ris till gör en verklig festmåltid. Koktiden beror på hur tjocka filéerna är. Lägg försiktigt över fisken, häll över såsen och servera fisken genast, gärna med kokt potatis eller kokt ris
Drösad kummelfilé med ärtsås

Drösad kummelfilé med ärtsås

Servera med ärtsås, nykokt färskpotatis och kokta knippmorötter. Idag var kummel det bästa valet i fiskdisken
Dagens recept: Lutfisksufflé

Dagens recept: Lutfisksufflé

Använd kokta fiskrester av t ex gös, gädda, torsk, kolja eller kummel. Och receptet kan man tillämpa också när det gäller andra rester av kokt fisk

Fisk i paket och en tur till Hönö

Servera med färskpotatis, kokt blomkål, citronklyfta och färskriven pepparrot. kummel eller torsk. kummel eller torsk
Kummel rotfruktspytt & havskräftsfond

Kummel rotfruktspytt & havskräftsfond

Men man kan använda färdigkokta havskräftor som man äter upp och sedan gör fonden på skalen. Kummel är en fantastisk och ofta förbisedd fisk här uppe hos oss
Torskrygg med ansjovissmör

Torskrygg med ansjovissmör

Just för att den här rätten kan vara mer avancerad men även oerhört enkel med bara någon kokt grönsak till fungerar den såväl till fest som till vardags
Anna Pannas Fiskgryta

Anna Pannas Fiskgryta

 Servera grytan med kokt potatis. Hade köpt Fisksoppa-bas i fiskeaffären och skulle endast tillsätta kummel och räkor

"Pannbiff" på havets goda

  Servera med den kalla örtsåsen och kokt färskpotatis. kummel eller varför inte gös.  Hacka örterna till såsen

Tillräckligt med kalcium utan mjölkprodukter

Lutfisk (kokt) - 210 mg. Räkor (kokta, skalade) - 115 mg. Sojabönor (kokta) - 73 mg. Kikärtor (kokta) - 49 mg. Kummel - 41 mg. 86 g (ca 1,25 dl) kokta, skalade räkor. 4 kokta ägg. 128 mg Krabba (konserverad) - 120 mg Solroskärnor - 116 mg Räkor (kokta, skalade) - 115 mg Aborre - 110 mg Svarta vinbär - 94 mg Valnötter - 94 mg Spenat (färsk) - 93 mg Siklöja - 89 mg Jordnötter - 86 mg Palsternacka - 74 mg Sojabönor (kokta) - 73 mg Mussslor - 71 mg Lax - 69 mg Fänkål - 64 mg Sill - 63 mg Sockerärtor - 62 mg Oliver - 61 mg Havskräfta - 60 mg Havregryn - 56 mg Kaktusfikon - 56 mg Rotpersilja - 55 mg Gös - 54 mg Svartrot - 53 mg Friséesallad - 52 mg Ägg - 52 mg. 51 mg Mangold - 51 mg Vitkål - 50 mg Russin - 50 mg Rättika - 50 mg Strömming - 50 mg Vitling - 50 mg Kikärtor (kokta) - 49 mg Apelsin - 46 mg Cashewnötter - 45 mg Aprikoser (torkade) - 45 mg Vaxbönor - 45 mg Gröna bönor - 44 mg Kumquat - 44 mg Vitt vin - 44 mg Röda vinbär - 43 mg Stenbitsrom - 43 mg Ål - 43 mg Surkål - 42 mg Broccoli - 41 mg Rädisor - 41 mg Flundra - 41 mg. 86 g (ca 1,25 dl) kokta, skalade räkor. 4 kokta ägg

Knaprig kapkummel med egen remoulad

 Servera genast med sås, kokt potatis och citronklyfta.   600 g kapkummelfilé.  Hacka kapris och pickelsgrönsakerna och blanda med crème fraiche

Restaurang #3 i Puerto Mogán

Svarryggad kummel, kokt i fiskfond. "Back to the 80's" Oxfilé, champinjonsås, bakad tomat, serranoinlindad haricoverts, bearnaisesås, getostfylld champinjon, pommes frites, vinkokt kött med lock