Kokt kungskrabba recept

Kungskrabba "Norwegian"

Kungskrabba "Norwegian"

Kungskrabban gör du så här. Dela kungskrabban i passligt stora bitar. 4 klor av rå kungskrabba (eller alternativt koktkungskrabba)

7 rätters middag Nyårsdagen till ära.

den andra sidan några stycken äggformade och kokta morötter. Grillad kungskrabba och skagenröra. Grillad kungskrabba och
Pilgrimsmussla, Fasan och Rödbeta är helgens meny.

Pilgrimsmussla, Fasan och Rödbeta är helgens meny.

Till det här serverar du saffranris och ättiks inkokta rödbetsklyftor samt en god svartvinbärsgele. Under tiden avlägsnar du skalet på kungskrabban och tar ut krabbköttet

Frantzen/Lindberg

Gädda(mälaren) med kungskrabbakokt i öl & dill. Igår var det så äntligen dax, besöket på Frantzen/Lindberg som jag fick i 40 års present skulle äntligen bli av
Citron marinerad lax på pastabädd

Citron marinerad lax på pastabädd

100 g krabbkött från kungskrabba (färdig kokt). 100 g krabbkött från kungskrabba (färdig kokt). Smörstekt citron marinerad laxpasta med krabbkött och vitvinsamt en syrlig fisksky

Krabbterrin på kungskrabba

Krabborna köps färdigkokta, oftast frysta. ca 2 kg koktkungskrabba. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten