Dillkött är en riktig klassiker som smakar fantastiskt gott. En av mina favoriträtter. Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord med kycklingfilé istället
De citronmarinerade grönsakerna som är en återkommande favorit passade perfekt till, men går självklart byta ut mot ris eller kokt potatis om ni så önskar
Servera med kokt ris samt grönsaker. Anne-Maries kycklingfiléer4 port 4 kycklingfiléer, delade i mindre stycken 1 finhackad rödlök2 msk soja2 msk olja4 msk sweetchlisås1 vitlöksklyftapeppar2 dl creme fraicheDela varje kycklingfilé i 3-4 bitar beroende på hur stora filéerna är
Om du är i ett skov (skov är lika med en period där dina symptom är många och kraftfulla, tex av konsekvens av att du ätit något du inte tål) så är det bra att äta kokt mat före stekt
Det var min kompis Fo som introducerade mig till det här med kokt kyckling. I ärlighetens namn har jag tyckt att det låter lite trist och torftigt med kokt kyckling, men där blev jag överbevisad med råge
Servera kokt potatis, kokta grönsaker el. Koka upp buljongen med skivad morot, klyftad lök, stjälkarna på dillen (spara resterande dill till såsen) samt pepparkorn
Servera med kokt ris och någon grönsak. Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more