Det ska vara väl kokt. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
När vi kokte riset så la vi ner några hela kardemummakapslar i grytan, dom ger en härlig smak på riskornen men tänk bara på att antingen plocka bort dom innan serveringen eller varna era gäster för dom är inte alls vidare trevliga att sätta tänderna i
ca 800 g Benfri lammbog. låt grytan puttra på svag värme i ytterligare 1 (en) timme varefter du tillsätter den grovhackade persiljan och serverar det hela med kokt ris
Till detta krossad potatis, kokt potatis som jag pressar med handen så den blir platt, grillar den hårt så den får yta och blir stel, sedan på med en klick av röran som jag gör på parmesan, smör, vitlök och chili
Putsa 1 1/2 kilo lammstek eller lammbog och skär i mindre bitar, 2x2 cm. Servera tillsammans med bulgur (6 dl okokt) som rostats i en torr panna och sedan kokats med en liter vatten och 2 tsk salt, ca 10 minuter. Rosta även ett blomkålshuvud i bitar i en torr panna och blanda sedan blomkålen med kokt bulgur, 1 kruka hackad mynta, rivet skal och saft av en citron samt 2 msk rapsolja. 1 1/2 kilo lammstek eller lammbog. 6 dl okokt