Smörj en ugnsform, lägg ner laxen och salta och peppra lätt. Servera sedan det stekta riset med laxen. 2 portionsbitar lax. 2-3 dl kokt ris (kan gärna vara gårdagens). Pensla sedan över laxen och strö över sesamfrön och sätt in i ugnen i 15-20 minuter. 2 portionsbitar lax. 2-3 dl kokt ris (kan gärna vara gårdagens)
Inkoktlax är något som verkligen passar perfekt på buffébordet eftersom den ska ätas kall, och med andra ord med fördel kan förberedas både en och två dagar innan den ska serveras
Servera fisken med parmesansås, sallad, kokt färskpotatis och ev rödbetor. Testade förra veckan på att grilla lax som fått ligga i en japanskt inspirerad marinad, som jag hittat receptet på från Matklubben och det blev vansinnigt gott
Här serverar jag med kokt färskpotatis och guacamole. Lax är ofta billigt och enkelt att laga. Här har jag tagit en laxsida, täckt den med skivad lime efter jag saltat och pepprat den