Kokt lax rester recept

Asiatisk lax med riswok

Asiatisk lax med riswok

Smörj en ugnsform, lägg ner laxen och salta och peppra lätt. Servera sedan det stekta riset med laxen. 2 portionsbitar lax. 2-3 dl kokt ris (kan gärna vara gårdagens). Pensla sedan över laxen och strö över sesamfrön och sätt in i ugnen i 15-20 minuter. 2 portionsbitar lax. 2-3 dl kokt ris (kan gärna vara gårdagens)
Inkokt lax med räktopp

Inkokt lax med räktopp

Inkoktlax är något som verkligen passar perfekt på buffébordet eftersom den ska ätas kall, och med andra ord med fördel kan förberedas både en och två dagar innan den ska serveras
Lax med pepparrotssås

Lax med pepparrotssås

Servera laxen med kokt potatis och pepparrotssås plus lite grönsaker. C åt rester från gårdagen som jag tänkte tipsa er om
Inbakad lax

Inbakad lax

Avlägsna eventuellt skin från laxfilén och torka dem torra med hushållspapper och krydda med salt och peppar
Gravad lax med hovmästarsås

Gravad lax med hovmästarsås

Servera med kokt potatis och hovmästarsåsen. Skär den gravade laxen i skivor om den inte redan är det. 500 gram gravad lax
Lax i folie med purjolök

Lax i folie med purjolök

Servera laxen med såsen ur foliepaketen med valfria tillbehör som kokt potatis, grönsaker, sallad och ev
GRILLAD LAX

GRILLAD LAX

Servera fisken med parmesansås, sallad, kokt färskpotatis och ev rödbetor. Testade förra veckan på att grilla lax som fått ligga i en japanskt inspirerad marinad, som jag hittat receptet på från Matklubben och det blev vansinnigt gott
Saltbakad lax med romsås

Saltbakad lax med romsås

Om det blir sås över brukar jag blanda den med några hackade hårdkokta ägg och ev. Vi äter mest lax och vit fisk, som t
Lax med senapstäcke

Lax med senapstäcke

Servera såsen till laxen tillsammans med kokt potatis, kokta ärter och citron. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper
Limebakad Lax

Limebakad Lax

Här serverar jag med kokt färskpotatis och guacamole. Lax är ofta billigt och enkelt att laga. Här har jag tagit en laxsida, täckt den med skivad lime efter jag saltat och pepprat den