Kokt majrova recept

Majrovor med dillsmör

Majrovor med dillsmör

Gott också på kokt färskpotatis. Jag var på besök i Lyon, Frankrike och blev bjuden på torsk kokt i mjölk
Majrova - Supermat

Majrova - Supermat

Kokt i buljong. För andra gången mumsar jag i mig majrova till kvällsmat, en otroligt underskattad liten rot
Stekt majrova och linser

Stekt majrova och linser

Majrovan är ganska mild i smaken och gör sig både rå som kokt eller stekt. Då kokt. Säg är det inte dags för ett återupplivande av majrovans storhetstid nu då
Kålrot

Kålrot

Jo för den här tåliga roten, som faktiskt är en korsning mellan majrova och kål, håller sig hur länge som helst om den förvaras rätt
Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Om du ska laga den här rätten till en festmåltid som du vill förbereda gör du rotfrukterna någon dag i förväg och tillagar de så de är i princip klara, du kan låta dem vara en bit från genomkokta så de blir perfekta när du värmer upp dem på dagen för serveringen
Primörsallad med fläsk & getost

Primörsallad med fläsk & getost

Förbered alla grönsaker och som sagt använd det du själv tycker om, i min version hade jag kokt mandelpotatis, råstekta morötter, råa rädisor, kokt savoykål, kokt kall majrova, gräslök
Ny serie: Att laga mat på två kvadrat - Husmor Lisa startar catering hemma hos

Ny serie: Att laga mat på två kvadrat - Husmor Lisa startar catering hemma hos

Koktemajrova och gul paprika i päroncider, ytterst passande till korv. Ev kokt potatis. Engelska korvar med majrova och gul paprika bräserade i päroncider & gräddeIngredienser, 4 pers. Fyra grovkorniga korvar med smak av salvia och äpple, eller liknande2 majrovor1 gul paprika1 gul lök2 dl päroncider1 dl gräddeVitpeppar från kvarnÖrtsaltEv kokt potatisGör så här. * Stek korvarna utan fett i gjutjärnspanna på medellåg värme tills de fått önskad färg, ca 15-20 min* Skriva lök, paprika och majrova* Fräs i en annan panna majrova, lök och paprika på medelhög värme tills de fått lite färg* Häll på päroncider och sjud långsamt ca 10 minuter* Avsluta med att hälla på grädde och vitpeppra, örtsalta rikligt* Koka ett par minuter till* Servera, ev med kokt potatis om ni vill ha kolhydraterLev väl/Husmor 2 majrovor
Kycklingfrikassé

Kycklingfrikassé

Servera med kokt potatis. Skala och skär majrovan i mindre bitar. 1 st majrova. Koka kycklinglåren i buljongen tills köttsaften är ofärgad, ca 20 minuter

Rödvinsinkokta majrovor

Servera med de rödvinsinkokta majrovorna. Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix 4 st majrova(or). 600 gram oxbringa , kokt, rimmad
Torsk fänkål majrova tomat citronsmör

Torsk fänkål majrova tomat citronsmör

Den som vill serverar kokt potatis till. Den långsambakade torskryggen har här fått sällskap av fänkål och majrova samt tomat och ett brynt smör med smak av citron
Mat för små magar...

Mat för små magar...

Banan, mjukkokt päron eller äpple kan också varas gott. Lär dem skillnaden på en majrova och en kålrabbi