Kokt makrill recept

Inkokt makrill med ättika

Inkokt makrill med ättika

Servera med kokt potatis och stuvad spenat eller som tilltugg till kvällsmackan. 1 kg makrill. Rensa fisken och ta bort huvud och fenor
Makrill i ugn

Makrill i ugn

Nu är garnmakrillen som finast och det är dags att laga makrill, kokt eller stekt. Servera fisken med nykokt färskpotatis och lätt kokta haricots verts
Inkokt makrill med dillsås

Inkokt makrill med dillsås

Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkoktmakrill. Hemma åt vi dillsås och kokt potatis till, men jag har läst mig till att många serverar skarpsås som tillbehör
Stekt makrill med gräddsås

Stekt makrill med gräddsås

Servera med nykokt potatis och stekt sparris. Stek makrillen ett par minuter per sida i smör i het stekpanna
Stekt makrill med spenatsås

Stekt makrill med spenatsås

Servera fisken med kokt, potatis, sås och en citronklyfta. Torka av makrillfiléerna med hushållspapper
Stekt makrill med krondillsås

Stekt makrill med krondillsås

Servera med krondillsåsen och kokt potatis. Vänd makrillfiléerna i vetemjöl och krydda med salt och peppar
Rökt Makrill

Rökt Makrill

Tillsammans med kokt färskpotatis, en klick smör och lite gräslök blev denna måltid storslagen, trots de enkla komponenterna
Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Jag kokte färskpotatis till och gjorde en dillsås och kokade några nyskördade haricot verts. Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng med makrillar som vi såklart genast stekte upp
Makrill i foliepaket

Makrill i foliepaket

Servera till exempel med kall, kokt potatis (resistent stärkelse) och sallad. Bred ut ansjovis/äggröra på alla makrillfiléer och vik ihop folien till små paket
Inkokt makrill med dillsås

Inkokt makrill med dillsås

Servera såsen till makrillen med kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. potatis kokt citron sallad tomat
Stekt makrill med gräddkokt spenat och ägghalvor

Stekt makrill med gräddkokt spenat och ägghalvor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st makrill , hela 1 st salt 0 odefinierad smör , till formen 2 st ägg 2 dl grädde 250 gram spenat 1 st muskot , riven 0 odefinierad svartpeppar Till servering 1 st citron(er) 1 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 odefinierad ägg , halvor, kokta Köp receptet
Inkokt makrill med gräddfilssås med dill

Inkokt makrill med gräddfilssås med dill

Servera med kokt färskpotatis, gräddfilssås och sallad med rädisor och gurka. kokt färskpotatis. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 24 cirka 1 kg färsk makrill
Inkokt makrill med dillsås

Inkokt makrill med dillsås

Servera såsen till makrillen med kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. potatis kokt citron sallad tomat
Stekt makrill med rårörda lingon och stuvad bladspenat

Stekt makrill med rårörda lingon och stuvad bladspenat

Servera makrillen tillsammans med kokt färskpotatis, spenat och rårörda lingon. nykokt färskpotatis. Stek makrillfiléerna i 3-4 minuter på varje sida tillsammans med några dillkvistar. 6-10 makrillar (2-3 filéer per person)