Kokt rimmat fläsklägg recept

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. 1-1¼ kg Scan Piggham rimmad fläsklägg med ben
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

4 ca 2 1/2 kg rimmatfläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg

Koktrimmatfläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. 1-1¼ kg Scan Piggham rimmad fläsklägg med ben
Fläsklägg - kokt rimmad

Fläsklägg - kokt rimmad

Kokt rimmad fläsklägg är det perfekta tillbehöret till rotmos. Serveras till rotmos, potatismos eller vinkokt vitkål (surkål på Sandbergs vis och recept kommer senare)
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmat fläsklägg med rotmos

Kokt rimmat fläsklägg med rotmos

2 kg rimmad fläsklägg, sågad i fyra bitar 1 gul lök 1 morot 1 lagerblad 6 kryddpepparkorn 1 tsk timjan vatten 700 g kålrot
Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Den blir lite saltare än en kokt lägg, så om Du vill kan den få ligga i en bunke med kallt vatten över natten, innan den steks
Kokt fläsklägg med rotmos

Kokt fläsklägg med rotmos

rimmatfläsklägg. Koka upp vatten i en gryta. Skala och klyfta löken. Lägg ner läggen, lök, kryddpeppar, lagerblad och timjan i grytan, och koka upp
Kokt fläsklägg

Kokt fläsklägg

Lägg ner fläsklägget och låt koka upp. koka upp fläsklägg med vatten och skumma med en slev efter några minuter
Kokt fläsklägg med rotmos

Kokt fläsklägg med rotmos

Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet och strö över finhackad persilja. 1-1½ kg Scan Piggham rimmad fläsklägg med ben
Rimmad fläsklägg med svamp, äpplen och pepparrot

Rimmad fläsklägg med svamp, äpplen och pepparrot

Skölj fläskläggen. )Koktfläsklägg1 kg rimmad fläsklägg (utan ben - men köp helst med ben och lägg på lite på vikten - du får godare buljong då)2 morötter1 gul lök1 lagerblad5 kryddpepparkorn5 vitpepparkornSkala morötter och lök och dela i mindre bitar. Mittimaten med Jojje 1 kg rimmad fläsklägg
Ugnsgrillat fläsklägg

Ugnsgrillat fläsklägg

Den enda form av fläsklägg jag har ätit är vår traditionella version som är kokt och äts med rotmos. Salt behövs inte då fläsklägget är rimmat