Servera med kokt potatis. Nu går vi med stadiga steg mot hösten och då börjar Sikfisket i sjön Gäutan, den här firren var helt nyfångad på nät när vi tillagade den så här kommer en fiskrätt med väldigt goda tillbehör
Servera fisken med kokt Broccoli och Cocktailtomater. Strömming, sill, lax, sik, gös, gädda, abborre, ja alla våra inhemska fiskar smakar så mycket mer
två glas vatten, 175 g rökt sik, bladspenat, kruksallad, röd paprika, kall sås på turkisk yoghurt, limejuice, sambal olelek, worstersås & svartpeppar. ett kokt ägg, ett glas vatten, chiapudding på halv dl cashewmjölk, halv dl grädde, 1 msk chiafrön, halv dl hallon, americano med 2 msk grädde. två glas vatten, 175 g rökt sik, bladspenat, kruksallad, röd paprika, kall sås på turkisk yoghurt, limejuice, sambal olelek, worstersås & svartpeppar. ett kokt ägg, ett glas vatten, chiapudding på halv dl cashewmjölk, halv dl grädde, 1 msk chiafrön, halv dl hallon, americano med 2 msk grädde
Lägg på med sik och ägg, strö på lite salt och svartpeppar. Sommarsallad med rökt sik och dillpesto (1 port)1-1 ½ dl kall fullkorns basmatiris eller 1-2 kokta och kalla potatisar1 näve rucola3-4 rädisor½-1 dl ärter (färska eller frysta)en bit vårlök eller gräslök1 kokt äggrökt sik (eller vilken som helst rökt fisk funkar bra)Skär upp allting (förutom siken och ägget) och blanda på en tallrik tillsammans med dillpeso (ca 2-3 msk/ätare). 1-2 kokta och kalla potatisar
Servera med kokt potatis. Min älskling hade lite rökt sik i frysen som vi gjorde siklåda på. I gratängform fylld med bitar av rökt sik6 dl vispgrädde, löst vispad1 kaviartubBlanda ihop grädden och kaviar
Och lite grönsaker fanns där också och så bröd och smör och kokt potatis. Fat efter fat med olika sillinläggningar, strömmingsvarianter, rökt lax och sik och till och med rökt torsk och så varmrätt i form av strömmingslåda och jansson
Kör den kokta potatisen genom en potatispress. Vi gissade först på rökt sik och tonfisk. 1 kg mjölig potatis, kokt och skalad. Cirka 100 g kokta haricots verts. 1 kg mjölig potatis, kokt och skalad. Cirka 100 g kokta haricots verts