Kokt surkål recept

Ungersk surkål  -  Székelygulyás

Ungersk surkål - Székelygulyás

Servera med bröd eller kokt potatis. Skölj surkålen, smaken blir då mildare. Tilsätt surkål, lagerblad ev salt
Kokt fläsklägg

Kokt fläsklägg

fläskspadet till rotmos, surkål eller till sylta. surkål med potatismos. Alternativ 1. koka upp vatten i en stor gryta
Surkåls kåldolmar- malfouf

Surkåls kåldolmar- malfouf

Hon använde istället surkål, det finns hela vakuumförpackade vitkålshuvuden. Surkål är ganska surt vilket passade perfekt till malfouf som ska ha en syrlig smak

Grillat sidfläsk med svål serverat med surkål och nypotatis

     Servera det grillade fläsket med varm surkål samt kokt färskpotatis och kokta späda morötter. Kryddad med färsk salvia och rosmarin från trädgårdslandet, serverad med varm surkål och nyskördad potatis samt knippmorötter
Lamm i surkål

Lamm i surkål

 Servera med kokt potatis. Vi hade förr utrymme för förvaring av hemmagjord surkål.              Lamm i surkål                                         Så till grytan som är en blandning av olika influenser
Fläsklägg - kokt rimmad

Fläsklägg - kokt rimmad

Serveras till rotmos, potatismos eller vinkokt vitkål (surkål på Sandbergs vis och recept kommer senare)
Kycklinggryta med surkål från Alsace

Kycklinggryta med surkål från Alsace

Kokt potatis & fransk senap. Choucroute, alltså surkålsgryta från Alsace. Men det blir ändå till en ”riktig” choucroute där syran från vin och surkål gifter sig med röksmaken från bacon och mustigheten från köttet
söndagsmiddag – tjälknul

söndagsmiddag – tjälknul

Det brukar blir underbart mört och smakrikt kött som passar bra att servera tillsammans med kokt eller pressad potatis, kokta morötter och rödvinssås
Smakrik boggryta

Smakrik boggryta

Vi serverade grytan med kokt ris, surkål och creme fraiche. Välkommen höst, välkommen skördetid, välkommen gryttid
Szegediner gulasch

Szegediner gulasch

Servera med kokt potatis eller knödel. Tillsätt vitlöken, surkålen, buljongtärningarna och kryddorna. 1 burk surkål (400 g)
Lammlevergryta

Lammlevergryta

Surkål och/eller kokt blomkålsris är gott till. Blev så inspirerad till att laga lever. Kött av lamm är ju rätt svindyrt (ja, fast det är lamm förstås, och inte svin), men för lever av lamm kommer man billigare undan
Surkålspaj med öl

Surkålspaj med öl

kokt riven potatis. surkål. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ströbröd med öl. Låt svälla 10 minuter. 2. Blanda köttfärs, lök, salt, peppar, kummin och enbär med ströbrödet
Tinas surkåldolmar

Tinas surkåldolmar

Dolmar600 g fläskfärs 2 dl ris, kokt kallt 1 surkål (helt vakuumförpackat) smör 1 tsk salt vitpeppar (ur kvarn)
Surkåldolmar och fyllda paprikor

Surkåldolmar och fyllda paprikor

Separera äggula från vitan och ha i äggulan i färsblandningen samt det kokta riset. Skär av surkålsblad
BEET BALLS - RÖDBETSBOLLAR

BEET BALLS - RÖDBETSBOLLAR

Servera till en sallad med grönkål, spenat, pekannötter, surkål, apelsin och avokado. 1,5 dl svart ris (kokt). 1,5 dl quinoa triccolore (kokt). 1,5 dl svart ris (kokt). 1,5 dl quinoa triccolore (kokt)