Tillagning kokt torsk. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Dillkött är en riktig klassiker som smakar fantastiskt gott. En av mina favoriträtter. Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord med kycklingfilé istället
Servera med såsen och kokt potatis eller potatispuré. kokt torsk,. 2,5dl vispgräddesalt / vitpeppar5 kokta ägg. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda 5-6minuter tills den är nästintill genomkokt. 5 kokta ägg
Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme
Efter en midsommarhelg är jag nog inte ensam om att ha kokt färskpotatis över i kylen. Men när det är sommar och färskpotatistider nöjer jag mig med den näst bästa varianten, att använda kokt färskpotatis och ösa över en massa gott i en gratäng
Servera med kokt ris och sockerärtor. kokt ris. Koka upp vatten, salt, purjolök, morot, lagerblad, vitpepparkorn, persilje- och timjankvistar i grytan, ca 10 minuter
Servera med kokt ris och sockerärtor. kokt ris. kokt ris sockerärtor Det här behövs till 4 port. Koka upp vatten, salt, purjolök, morot, lagerblad, vitpepparkorn, persilje- och timjankvistar i grytan, ca 10 minuter