Kokta blåmusslor vitlök recept

Mustiga Blåmusslor kokat i stout

Tänk på att dela vitlöken och ta ut det lilla skottet som finns, annars får man en beskare och sämre smak (även sämre andedräkt)
Kokta blåmusslor med saffran och curry

Kokta blåmusslor med saffran och curry

1 nät (1 kg) blåmusslor. 1 klyfta vitlök, skalad och krossad. Koka musslorna enligt grundreceptet, men tillsätt citrongräs, ingefära, saffran och curry när du fräser musslorna
Kokta musslor

Kokta musslor

Lite pill var det allt men sen doftade det ljuvligt när vi gjorde ”röran” de skulle koka i, vitlök, persilja osv
Kokta musslor

Kokta musslor

 Idag har jag kokat färska blåmusslor som serverades i sin sky utav vitlök, vitt vin, röd chili och örter
Blåmusslor - enkelt och festligt

Blåmusslor - enkelt och festligt

Skiva eller hacka vitlöken och lägg den och chilin att stekas en stund med löken. Blåmusslor hör till det jag upplever som lite finare mat
Blåmusslor i tomatsås

Blåmusslor i tomatsås

Ofta serveras musslor kokta i vin, med fänkål eller något annat smarrigt. Finhacka lök och vitlök och fräs i oljan några minuter till sammans med peperoncinin/chiliflakes
Vitlöksgratinerade Blåmusslor

Vitlöksgratinerade Blåmusslor

Vitlökssmöret. Vitlökssmöret. Skala och finhacka charlottenlöken och pressa vitlöken. vitlöksgratinerade musslor
Gräddkokta blåmusslor med rökt fläsk

Gräddkokta blåmusslor med rökt fläsk

2 nätpåsar färska blåmusslor, ca kg. 12 vitlöksklyftor. 1Hacka lök och vitlök. 1Mjukstek lök, vitlök och morot i smör i en gryta
Vinkokta blåmusslor - Moules marinière

Vinkokta blåmusslor - Moules marinière

Skala och finhacka lök och vitlök. 1 kg blåmusslor / 1 liten gul lök / 1 vitlöksklyfta / 50 g smör / 4 dl torrt vitt vin / svartpeppar från kvarn. Lägg ca 1 msk i en gryta och smält på medelhög värme, lägg i den finhackade löken och vitlöken. 1 kg blåmusslor. / 1 vitlöksklyfta
Musslor kokta i stout

Musslor kokta i stout

Förra lördagen fick jag den där känslan "jag vill ha", vad jag ville ha var blåmusslorkokta i stout
Kokta musslor

Kokta musslor

Skala och pressa vitlöken och tillsätt den. Släng musslor som är öppna när de är okokta (de är då döda)
Champagnebräserade blåmusslor

Champagnebräserade blåmusslor

Vänd ner musselspadet, musslorna, chili och persilja i den nykokta spagettin. Fräs musslorna med vitlök i olivolja i ett par minuter