De ska vara förkokta, så att köttet lossnar från benen när man hugger in på dem. Glaze. Grilladerevben. Kladdiga, lite rökiga, rykande heta och tunna revben direkt ifrån grillen kan vara något av det godaste som finns
Rör nu ihop glazen och ställ kallt tills användningen. Revbensspjäll. Lägg spjällen på en bakpappersklädd ugnsplåt och pensla med BBQ glaze på båda sidor
Jag väljer kamben istället för tunna revben just för att det är mindre, lättare att äta utan att kladda ner hela ansiktet och de är dessutom mer kött på dom så detta recept trycker jag verkligen ni ska prova
När bubblorna blir större och den får en simmig konsistens är glazen klar och får vila. Börja sedan pensla kambenen med glazen men vänta till kambenen är klara
Revbenen kan med fördel kokas i förväg för att ligga på lut i kylen inför grillningen. Pensla revbenen generöst med såsen och grilla 5 - 10 minuter, pensla mer sås under grillningen, passa så att de inte blir brända
Glaze och marinad. Grilla revbenen tills de fått fin färg några minuter på varje sida. lägg revbensspjällen på en ugnsplåt och stek i ca 20 minuter tills revbenen fått fin färg. 1 kg tjocka revbensspjäll
Koka under tiden ihop svartvinbärssaft, svartvinbärsgelé, ingefära, chili, vitlök och kikkomansoja till en sirapslik glaze Skär de kalla spjällen i fina bitar och stek dem gyllene
Pensla med den hemmagjorda grilloljan i receptet eller med någon god glaze som du brukar använda. Nej, istället blir det ett recept på grillat revbensspjäll, också den från Voxtorp