Allt det där slipper man med förkokta, frysta musslor. Man ska hålla rätt på om musslorna är levande, om de sluter sig innan tillagningen och om de öppnar sig under koket – annars kan man bli lätt matförgiftad och dålig i magen…
Ta upp musslorna släng dom som ej öppnat sig. ) Denna gången blev det musslor som vi toppade med en god och smakrik tomatröra, musslorna åt vi kalla och det går faktiskt hur bra som helst det med
Kasta de musslor som inte öppnat sig. Tvätta musslorna och skrapa bort skägget. Släng alla trasiga. Lägg i musslorna, några åt gången så vätskan hålls kokande hela tiden
Då blåsar sig inte degen under gräddningen. DAGENS RECEPT 14-12-15PAJ MED GOD FYLLNINGEn paj (quiche) är en bra bjudrätt - den kan göras färdig i god tid och antingen gräddas eller värmas, när gästerna håller på att samlas. Du kan också blanda i 1 liten burk väl avrunna musslor och smaksätta äggstanningen med 2 msk finklippt gräslök eller finstrimlat grönt från purjolök
Vi fick de högsta poäng man kunde få och jag och Martin håller med och gör tummen upp. Färska räkor, rökta räkor, grillade pilgrimsmusslor och färsk basilika
Kammusslorna Lös upp saltet i kallt vatten. Den här typen av mat, där man inte direkt kan se vad de olika elementen innehåller eller bör smaka, gör sig bäst när den ställs fram utan presentation