Släng musslor som inte öppnat sig. Servera musslorna i vätskan de kokat i, eventuellt med bröd till. Tillsätt musslorna (stängda, släng öppnade) och låt koka under lock på hög värme i 2-3 minuter
Undvik de största kommersiella sorterna som Guinness utan försök hitta någon spännande svensk sort. Förra lördagen fick jag den där känslan "jag vill ha", vad jag ville ha var blåmusslorkokta i stout
Jag fick dela den med Love och Alfred som också gillar musslor. Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem
Gratinerade musslor med parmesanost. Dela musslorna, lyft av den skalhalvan som är tom och kasta den. Strö ut ett lager grovt salt i en ugnsfast form och lägg ner musslorna
Äter man musslorna som ensamrätt räcker receptet till två pers. Skölj musslorna och kasta de som är skadade eller inte öppnar sig när du knackar dem mot diskbänken