Ha i vitkålen, morötterna och purjolöken. 150 - 175 g grovt rivna morötter (2 normalstora morötter). (Mina linser behövde ganska lång koktid så jag kokade dem i ca 35 - 40 minuter). 150 - 175 g grovt rivna morötter (2 normalstora morötter)
Jag älskar långkokt mat och la därför till några timmar på koktiden. I förra veckans annonsblad hos Hemköp hittade jag ett lockande recept på Högrevsgryta med rökt sidfläsk morötter och Bourbon (whiskey) som jag lagade till och serverade till kvällens middag
Smaka av soppan den sista halvtimmens koktid med kryddorna. Tillsätt löken och morötterna. Det luktar just nu ärtosoppa i hela huset blandat med nymålat från ett rum som håller på att få ny färg på väggarna
Koka rotsaker lite mjuka i lättsaltat vatten, lägg i purjon mot slutet av koktiden. ca 150 g morötter. Skär rotsaker i skivor (inte för tunt) och strimla purjon
Koktiden på dem varierar med sort och på hur pass nyskördade de är. Lök och en god dressing ger den smak och saftighet och vi toppar med ett litet berg av rårivna morötter
Koktid beror på tjockleken på pastan. Skala och riv moroten så fint du kan. Blanda moroten med 1½ dl av mjölet i en bunke och rör runt till allt mjöl och morot har blandat sig
2 morötter. Skala morötterna och slanta dem ca 1,5 cm tjocka. Tillsätt broccolibuketterna när det återstår ungefär 5 minuter av koktiden. 2 morötter 1 kycklingbuljongtärning 1 broccoli, buketter
Vänd köttet några gånger under koktiden så att det får den fina mörka färgen av ölet runt om. Släng som sagt INTE morötterna efter kokningen utan servera dem till köttet