Denna paj är för alla oss som älskar knäck och kola. Själv ska jag fira julen i en timmerstuga i Sälen och sitta och njuta av sötsaker till ljudet av en sprakande brasa och massvis av tända ljus
så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter. Jo jag vet, alla lägger upp recept på kola just nu men jag bara måste göra det jag också
Tjong kokas på samma sätt som mjuk kola, men till en högre temperatur. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Jag kommer även att bjuda på ytterligare en god kola, som jag inte avslöjar än. Nu är det bara fyra dagar kvar till jul och det är hög tid att förbereda all julens goda mat
Lycka till. Det blir en halvseg god kola, som inte tar dina plomber i jul. Låt den sjuda försiktigt och rör om nästan hela tiden tills det blir en tjock fin blank smet, ca 35-45 minuter
Låt kolan stelna över natten i rumstemperatur. Tillsätt grädde, socker och sirap och rör ihop. Sega kolor med blåbär50 stycken100 g smör2 dl grädde3 dl socker1 dl sirap1 dl torkade blåbärolja till formenOlja in två folieformar 15 x 20 cm. Koka under lock tills termometern visar 121 grader, eller gör kulprovet