Jag testade att göra en glutenfri variant med naturligt glutenfritt mjöl och stärkelse. Nästa gång testar jag nog att ersätta mjölet med glutenfri mix, då tror jag att kakorna blir segare
Kolakakor är en av mina favoritkakor och sedan jag blev glutenintolerant har jag flera gånger försökt experimentera fram det perfekta glutenfria receptet
Kakorna gjorde jag glutenfria med kokosmjöl och kokosflingor - och så använde jag kokossocker som sötning, vilket gjorde att resultatet smakar som kolakakor
Jag gillar att den stora trendenen och intresset för att baka med nya spännande sötningar och glutenfria mjöler har växt lavinartat de senaste året/åren
Blanda ägget med nescafé-puver. Hacka mandeln med stavmixer eller matberedare. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg, går smidigast med matberedare
Kanske åker denna mandel och kolakaka med i utfyktskorgen under någon av de kommande dagarna. Skulle tro att kakan går utmärkt att göra glutenfri också