Hacka mandeln med stavmixer eller matberedare. 1 ½ dl sötmandel. Blanda ägget med nescafé-puver. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg, går smidigast med matberedare
Börja med att hacka chokladen och mandeln. 150 g rumsvarmt smör / 2,5 dl kokosocker / 2 ägg / ca 5 dl vetemjöl / 2 tsk vaniljsocker / 1 tsk bakpulver / ½ tsk salt / 100 g mjölkchoklad / 100 g hackad mandel. / 100 g hackad mandel
Så vad passar bättre än att baka mandelkakor som kommer från den nya Paleo kokboken 'Gather - The Art of Paleo Entertaining' som Hayley Mason och Bill Staley skrivit
Tänker er en fyllning med dulce de leche och en knäckig kant med smak av mandel och farinsocker. Blanda ned mandelmassan, vaniljsocker, vaniljfrön (om du har uteslut annars) och rivet citronskal
En annan god kaka är ju kolakakan. Mal både sötmandeln och bittermandeln med en mandel/nötkvarn. Vill man ha mandelspån på så strö på spånen innan glasyren stelnat
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Jag hade en endaste kolakaka kvar från julen, som låg och skramlade så övergivet i kakburken. rostade kokosspån, rostad hackad mandel eller pistaschnötter, färska blåbär eller andra bär
Den är liksom lite kolaaktig utan att vara en kolakaka. Pensla med ägg och strö över mandeln. Ingredienser (ca 45 st)300 gram härligt smör7 1/2 dl vetemjöl3 dl socker1/2 tsk hjorthornssalt1 1/2 dl korinter1 dl finhackad sötmandel1 ägg och hackad sötmandel (lite grövre än sötmandeln du har i degen) till garnering. 1 dl finhackad sötmandel
Melass, kaffe, mandel (typ amaretto), lite vanilj. Sötrökig bränd smak av kaffe, lite mandel och sen har du en spritig eftersmak, jag tänker lite på bourbon