Koka upp dadlar, farinsocker, sirap, kakao och vatten i en liten kastrull. Sänk sedan värmen och låt sjuda tills dadlarna löst upp sig och vattnet kokat bort
Själva kolasmeten är faktiskt bara gjord på dadlar och det är helt otroligt att den kan få den där kolakonsistensen och smaken utan en gnutta socker, nästan bättre än originalet och farligt god
För er som inte känner mig så är jag en familjekär person som värderar högt att få tid tillsammans med mina nära, vilket denna gången speciellt fokuserades på min älskade farmor
Som dessa goda raw kärleksmums med raw kakao som är sötade meddadlar. När jag var yngre och barnen var små hade jag ett fasligt bestyr med julen och allting som skulle göras INNAN jul
Mixa dadlar och tofu till en slät smet och blanda med det torra. Utgångspunkten för det här receptet var att jag ville göra kolakakor sötade med frukt istället för med socker
Tack alla som var med och deltog igår på eventet ”Inspireras till nyttigare fikabröd och desserter” och framförallt tack till Lotta på Stockholm Tea & Garden som gjorde eventet möjligt