Den vanligaste småkakan som jag bakar är kolakakan. Då blir det sådär sega som jag vill ha dem. Hemligheten att få en riktig god kolakaka är att använda äkta vaniljpulver, ni vet den lilla burken
Smaken blev god, det enda minuset var att de blev knapriga och inte så sega som jag vill ha dem. Nästa gång testar jag nog att ersätta mjölet med glutenfri mix, då tror jag att kakorna blir segare
De blir knäckiga med en lite seg kärna och får en god kolasmak. Otroligt goda glutenfria kolakakor där jag ersatt vetemjölet i originalreceptet med glutenfri mjölmix
Kolan ska bli blank och seg. Vi har verkligen haft en soft morgon. Har märkt att det blir allt mer så på helgerna, att vi tar det lugnt, rusar liksom inte på och försöker beta av en to-do-lista som är längre än E6
Segare och godare konsistens får man leta efter. För två veckor sedan bakade jag kolakakor och lade på lite hemgjord hallonsylt jag hade i kylskåpet, bara som ett experiment
Kanske åker denna mandel och kolakaka med i utfyktskorgen under någon av de kommande dagarna. Häll alla ingredienser i en kastrull och låt koka tills såsen blir lite seg, ca 7-10 min
Chokladbrownie med seg kola och flingsalt. Ikväll startar Hela Sverige bakar 2016 och precis som tidigare år är det tolv amatörbagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren och precis som vanligt är det Birgitta och Johan som är expertjury och kommer utse vem som värd den åtråvärda titeln och precis som vanligt kommer Tilde vara den som leder programmet och peppar och stöttar deltagarna när de blir stressade och tappar fotfästet en smula
Liksom knäckigt och segt, så som man vill ha kladdkakan enligt mig. Dammsugare + kladdkaka = sant. Det luktade fantastiskt när jag tog ut kladdkakan från ugnen