Burken kan explodera och du har sprutlackerat hela köket med kladdig kolasås. Jag provade med en liten burk första gången och det var kanske därför smaken blev
Vispa ihop för att göra kolasåsen homogen. Det kommer läcka ut lite kondenserad mjölk genom hålen, blir det för mycket kan man skrapa bort det med sked
En härlig äppelkaka med len ljummen kolasås är riktigt gott en höstkväll i början på veckan. Kolasås. Bröa med mannagryn, kokos eller mjölk- och äggfritt ströbröd
Smaksätt med vaniljsocker och servera kall eller varm. Kolasås Ingredienser. I originalreceptet ska den va med från början men häller i det mesta från början lite på slutet för behålla mer av smakerna
I receptet har jag använt karamelliserad mjölk, dvs den som är färdig kolasås. Den här kladdkakan är en ljusare variant med kolasmak tack vare kondenserad mjölk
Kakorna är härligt knapriga med en söt klick kolasås i mitten. Jag använde karamelliserad mjölk men självklart kan du koka en burk kondenserad mjölk för att få fram samma härliga kolasås
Toppa med popcorn och ringla över resten av den karamelliserade mjölken innan servering. Den här fluffiga skapelsen är gjord på grädde, karamelliserad mjölk och färskost
Häll grädde, mjölk, socker och lakritspulver i en kastrull, och låt det bli varmt. Lakritspannacotta med vispad grädde och saltad kolasås måste ju vara bland det allra godaste som finns
Tillsätt kondenserad mjölk och rör om försiktigt med en slickepott. Jag serverade glassen medkolasås (även denna är världens enklaste att laga och endast två ingredienser behövs