Kolbullar med fläsk recept

Lisas kolbullar med fläsk

Lisas kolbullar med fläsk

Täck en liten panna, gärna gjutjärn, med rikligt med olja. Skär fläsket i tärningar. Servera genast med lingonsylt
Kolbullar

Kolbullar

Servera med lingonsylt och smör. Stek lite av fläsket och slå på smeten. sidfläsk i tärningar. Blanda mjöl, salt och vatten
Kolbulle utan Gluten

Kolbulle utan Gluten

Mailet innehöll bilder på en av mina favoriter till skogsutflykter, nämligen Kolbullar. Passa på att ta med Dig fläsk, pannkakssmet och en gjutjärnspanna på en utflykt i helgen och njut av god, gammaldags mat ute i det fria
Glutenfri kolbulle

Glutenfri kolbulle

De hade använt mitt pannkaksrecept från kokboken LCHF för seniorer som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Kolbulle över öppen eld

Kolbulle över öppen eld

Lycka till, och meddela gärna hur det går med DINA kolbullar. Tänk dig att det blir som en fläskpannkaka ungefär, fast lite mer kompakt och med mycket mer fläsk
Kolbullar

Kolbullar

Servera med rårörda lingon eller lingonsylt. Tillsätt fläsket och stek det hastigt någon minut. Hade aldrig ens hört talas om kolbullar förut, så det var lite extra kul att göra
Kolbullar

Kolbullar

Hellst ska det stekas i en speciell kolbullestekpanna på en öppen eld, men om du inte har det hemma så går det bra med en vanlig gjutjärnsstekpanna
Kolbullar

Kolbullar

Nävgröt medfläsk, nävgröten är gjord på skrädmjöl och fläsket var fett och det fett som smälte i stekpannan hälldes över gröten
Kvällens middag :

Kvällens middag :

Visst va de fläskpannkaka. När jag gör fläskpannkaka steker jag först fläsket på ugnsplåten i ugnen på ca 220 grader tills det är knaprigt och gott, sen slår jag över pannkakssmeten och in i ugnen igen, sänker värmen till 200 grader
Fina fläskkarrén

Fina fläskkarrén

Börja med att putsa av köttet om det behövs. Skär sen med en vass liten kniv rätt djupa skåror på ovansidan av köttet, i varje hål sticker du ner ett katrinplommon, försök få ner dom ganska djupt annars bränns dom lätt vid i ugnen

Matrelaterad historia - blandat

Grötvätan i söder bestod sällan av enbart sur skummjölk, utan man använde därtill svagdricka, fläskflott och ibland sirap utblandat med vatten