Kolja file recept

Ugnskokt kolja med vitt vin, grädde och citron

Ugnskokt kolja med vitt vin, grädde och citron

Ugnskokt kolja med vitt vin, grädde och citron 800 gram koljafilé smör salt, vitpeppar 1,5 dl vispgrädde 1 dl vitt vin 5-6 citronskivor Sätt ugnen på 200 grader. 800 gram koljafilé
Ugnsbakad kolja med frasigt täcke

Ugnsbakad kolja med frasigt täcke

550 g koljafilé. Skär bort alla småben, dvs byxa fisken. Dela filéerna på längden. Salta och droppa över citronsaft
Smörstekt kolja med kryddpepparsås, ärtor och kokt potatis

Smörstekt kolja med kryddpepparsås, ärtor och kokt potatis

Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 50 Minutes 600g filé av kolja
Kolja med pesto & tomat

Kolja med pesto & tomat

Här är det kolja, men det går lika bra med annan vit fisk, som torsk. 600 g koljafilé eller torskfilé. 600 g koljafilé eller torskfilé
Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos

Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos

4 Ärtpotatismos 500 g mjölig potatis (skalad) 300 g tinade gröna ärter 25 g smör 1 1/2 dl mjölk 2 msk fryst dill salt Smörstekt kolja 1 paket tinade fina filéer av kolja (à 400 g) salt 140 g bacon 20 g smör till stekning av fisken 1/2 dl kapris Till servering 3/4 dl finriven pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kolja i ugnen med dillsås och räkor

Kolja i ugnen med dillsås och räkor

Ta ut koljan och toppa med resten av räkorna samt lite hackad dill. Skär koljafiléen i bitar - förslagsvis 4-6 bitar. 550-600 gram koljafilé, förslagsvis skuren i 6 bitar
En kolja med min signatur

En kolja med min signatur

Kolja är, som ni nog vet vid det här laget, en av mina absoluta favoriter bland fiskar. Kolja med fänkål i krämig tomatsås
Saltstensbakad kolja med citrussallad

Saltstensbakad kolja med citrussallad

1 saltsten600 g koljafilé1 tsk rapsolja100 g osaltat smör1 msk kapris (ordentligt silad)1 msk hackad dill1 fänkål (tunt skivad, gärna på mandolin)50 g babyspenat2 blodapelsiner (skurna i små klyftor)0,5 tunt skivad rödlök1 msk citronjuice1,5 msk extra virgin olivoljaSalt och peppar