Häll på kokosmjölken och rör tills currypastan blandats upp. 1 paket frusen kolja, skuren i bitar. 2,5dl kokosmjölk. Blanda i fiskbitar och haricot verts och låt puttra tills kokosmjölken reducerats till önskad konsistens, i kanske 10 minuter. 1 paket frusen kolja, skuren i bitar. 2,5dl kokosmjölk
2 portionsbitar kolja, sej eller pangasius (totalt ca 200-250g). 1 burk kokosmjölk (ca 400ml). Tillsätt kokosmjölk och vatten och låt det koka ihop ca 10 minuter
LaxTorsk/kolja/sej/hajmalRäkorMusslorKräftskärtar/hummerKrabbaSmakalternativ. MjölkGrädde (valfri fetthalt)KokosmjölkVatten + redningCreme fraicheLaktosfri alternativ till mjölk osvServera till
Moqueca är en utsökt brasiliansk fiskgryta med smak av kokosmjölk, paprika och tomat. 4 portioner 600 g fiskfilé (torsk, laxfilé, gös eller kolja funkar jättebra. Jag tog torskfilé) 1 st lime 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1-3 st färska chili (justera hetta efter smak eller uteslut chilin) 1 röd paprika 1 grön paprika 2 msk tomatpuré 400 g krossad tomat 400 g kokosmjölk 2 tsk spiskummin 2 tsk chili- eller paprikapulver 1 liten knippe finhackad färsk koriander Salt & peppar Olja till stekning Garnering (valfritt). 400 g kokosmjölk
35 minuter 600 g vit fiskfilé, typ kolja eller torsk 1 st gul lök 1 st röd paprika 1 st gul paprika 2 st vitlöksklyfta 1 tsk mald ingefära 2 tsk paprikapulver 2 tsk mald spiskummin 1 tsk chilipulver 390 g krossade tomater 3 dl kokosmjölk 1 tsk himalayasalt/ havssalt 2 msk nypressad lime 1,5 msk finhackad koriander Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att bryna i