Koljafile recept

Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

Ingredienser Portioner. 4 Tomatrisotto 2 msk konc fiskfond 7 dl vatten 1/2 gul lök 2 1/2 dl risottoris t ex avorio 1 msk tomatpuré 2 msk olivolja 2 dl vitt vin 2 dl riven parmesanost 1 dl strimlade torkade tomater 1/2 msk finrivet citronskal 2 msk plockad färsk timjan eller torkad (2 msk färsk timjan motsvarar 1/2 tsk torkad) 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Kolja ca 400 g koljafilé 3/4 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 2 msk smör Till servering ruccola Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Grillad koljafilé i foliepaket

Grillad koljafilé i foliepaket

Fisk som man grillar i folier blir riktigt gott och är lättlagat. Du kan använda vilken fisk du vill. Denna gången hade jag koljafilé
Koljafilé med spenat

Koljafilé med spenat

Fräst spenat som fått koka i gräddmjölk ger koljan smak. Använd helst inte babyspenat, den blir lätt lite mosig
Koljafilé med ört- och fetaosttäcke

Koljafilé med ört- och fetaosttäcke

1. Hacka örterna och blanda med crème fraiche. Smula i fetaosten. Blanda till sist ner salt. 2. Fördela blandningen på filéerna och grädda mitt i ugnen, på 175 grader i cirka 20 minuter
Koljafilé med potatis & jordärtskockspuré

Koljafilé med potatis & jordärtskockspuré

Att tillaga fisk & grönsaker som vakuumpackats med vår FoodSaver för att sedan tillagas med sous-vide teknik med en cirkulator är det bästa sättet att nå perfektion på ett väldigt enkelt sätt
Äggsås med kokt fisk

Äggsås med kokt fisk

En klassisk retrohusmanskost som hade sin höjdpunkt på 50-talet när frysboxen började komma in i hemmen och man kunde köpa fryst fisk
Ugnsbakad fisk med bacon

Ugnsbakad fisk med bacon

Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar. Strimla bacon och stek knaprigt i stekpanna
Senapspanerad kolja med dillgrädde

Senapspanerad kolja med dillgrädde

Det här receptet har sitt ursprung i en fiskkokbok och upphovsmannen är Fredrik Eriksson som har vunnit Europamästerskap i matlagning
Kolja med lime och tomat

Kolja med lime och tomat

Köttfri måndag, fisk på tisdag, soppa på torsdag. Ja, i bland försöker jag styra upp ett visst mönster i köket men oftast går det inte
Ugnsstekt fisk med gyllene mos

Ugnsstekt fisk med gyllene mos

515 kcal, 39 g protein, 24 g fett, 32 g kolhydrater 600 g Koljafile. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Gyllene mos
Pepparrotsfisk i ugn

Pepparrotsfisk i ugn

Ingredienser Portioner. 4 600 g koljafilé 900 g fast potatis 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 dl vispgrädde 200 g färsk bladspenat salt och svartpeppar 2 msk riven färsk pepparrot 2 msk hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kokt fisk med äggsås

Kokt fisk med äggsås

Salta filéerna och lägg dem på en tallrik. Låt stå i 20 minuter. Mikrokoka fisken på en tallrik vid 650W, 3–4 minuter, eller sjud i en kastrull med vatten
Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker

Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker

Ingredienser Portioner. 4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Panerad fisk med kall dillsås

Panerad fisk med kall dillsås

Skär fisken i mindre bitar. Vänd fisken i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med mandel, salt och peppar