Fördela kompotten i skålar och toppa med en klick yoghurt. Koka upp försiktigt och sjud ungefär 10 minuter under lock tills det tjocknat till kompott. 150-200 g katrinplommon, 3-4 dl
Kompotten är lika god i frukostfilen eller yoghurten som att servera till dessert med vispad grädde. 2 1⁄2 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, katrinplommon, russin
Söt, men god, är väl bästa beskrivningen av den här fruktkompotten, som även kan användas som marmelad om man skär ingredienserna i mindre bitar än vad jag gjorde denna gång
Klicka över kompotten. 2 dl katrinplommon5 klyftade äpplen1 dl hackad persilja (valfritt)BomullssnöreSås0,5 skalat äpple4 katrinplommonev. Rabarberkompott med kardemummakräm200 g rabarber, skurna i centimeterbreda skivor1 msk florsocker1 tsk vaniljsocker1/2 vaniljstång, fröskrap3 gelatinblad, först blötlagda i 10 minuter i kallt vatten, häll bort vattnet och krama ur bladen och rör sedan ned dem i den varma rabarberkompotten. Låt kompotten svalna något och fyll den sedan i 6 portionsglas
Fördela kompotten i skålar och toppa med en klick yoghurt. Koka upp försiktigt och sjud ungefär 10 minuter under lock tills det tjocknat till kompott. 150 gram katrinplommon , - 200 g, 3-4 dl
Skär plommonen i bitar och koka dem med socker, vatten och citronskal och -saft till en kompott på svag värme 15 minuter. Häll den avsvalnade kompotten i smördegsformen och grädda mitt i ugnen 20 minuter. 450 g urkärnade katrinplommon
Vill du göra i ordning souffléerna i förväg för att vila i kylen eller i frysen för att plocka fram och grädda före servering kan det vara en god idé att koka en kompott på katrinplommonen, eller aprikoserna, som du reder med potatismjöl enligt receptet för blåbärssoufflé
Vispa ner hälften av äggviteskummet i blåbärskompotten och rör försiktigt till en jämn massa. Den går även utmärkt att göra med annan smaksättning såsom till exempel hallon, rabarber, passionsfrukt, apelsin eller klassikern katrinplommon som min skånska svärmor gör den
Den går även utmärkt att göra med annan smaksättning såsom till exempel just blåbär, hallon, rabarber, passionsfrukt, apelsin eller klassikern katrinplommon som min skånska svärmor gör den