Kompott katrinplommon recept

Plommonkompott med kardemumma

Plommonkompott med kardemumma

Fördela kompotten i skålar och toppa med en klick yoghurt. Koka upp försiktigt och sjud ungefär 10 minuter under lock tills det tjocknat till kompott. 150-200 g katrinplommon, 3-4 dl
Vintrig fruktkompott

Vintrig fruktkompott

Kompotten är lika god i frukostfilen eller yoghurten som att servera till dessert med vispad grädde. 2 1⁄2 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, katrinplommon, russin
Kompott av torkad frukt och mörk rom

Kompott av torkad frukt och mörk rom

Söt, men god, är väl bästa beskrivningen av den här fruktkompotten, som även kan användas som marmelad om man skär ingredienserna i mindre bitar än vad jag gjorde denna gång

Thanksgiving med Kalkon!

Klicka över kompotten. 2 dl katrinplommon5 klyftade äpplen1 dl hackad persilja (valfritt)BomullssnöreSås0,5 skalat äpple4 katrinplommonev. Rabarberkompott med kardemummakräm200 g rabarber, skurna i centimeterbreda skivor1 msk florsocker1 tsk vaniljsocker1/2 vaniljstång, fröskrap3 gelatinblad, först blötlagda i 10 minuter i kallt vatten, häll bort vattnet och krama ur bladen och rör sedan ned dem i den varma rabarberkompotten. Låt kompotten svalna något och fyll den sedan i 6 portionsglas

Sufflé – enkel och underbar

Till den serverar jag en kompott på passionsfrukt, mango och filéade apelsinklyftor, samt vaniljgrädde
Kryddig fruktkompott på chai

Kryddig fruktkompott på chai

Denna kryddiga fruktkompott på grönt chai (te) påminner om mina barndoms jular. vi brukade ha kompott på torkad frukt till julgröten - det är så gott

Smakrik plommonkompott

1) Koka upp vattnet med torkade aprikoser och katrinplommon. 3) Kyl ner kompotten i ett vattenbad till fingertemperatur. 10 st torkade katrinplommon

Plommonkompott med kardemumma

Fördela kompotten i skålar och toppa med en klick yoghurt. Koka upp försiktigt och sjud ungefär 10 minuter under lock tills det tjocknat till kompott. 150 gram katrinplommon , - 200 g, 3-4 dl

Fru Pedersens katrinplommonpaj

Skär plommonen i bitar och koka dem med socker, vatten och citronskal och -saft till en kompott på svag värme 15 minuter. Häll den avsvalnade kompotten i smördegsformen och grädda mitt i ugnen 20 minuter. 450 g urkärnade katrinplommon

Svärmors katrinplommonsoufflé

Vill du göra i ordning souffléerna i förväg för att vila i kylen eller i frysen för att plocka fram och grädda före servering kan det vara en god idé att koka en kompottkatrinplommonen, eller aprikoserna, som du reder med potatismjöl enligt receptet för blåbärssoufflé

Enkel och underbar soufflé

Vispa ner hälften av äggviteskummet i blåbärskompotten och rör försiktigt till en jämn massa. Den går även utmärkt att göra med annan smaksättning såsom till exempel hallon, rabarber, passionsfrukt, apelsin eller klassikern katrinplommon som min skånska svärmor gör den

Aprikossufflé med tropisk fruktkompott

Den går även utmärkt att göra med annan smaksättning såsom till exempel just blåbär, hallon, rabarber, passionsfrukt, apelsin eller klassikern katrinplommon som min skånska svärmor gör den