Hallon och vitchokladkräm- lägg hallonen i en kastrull och låt dem koka ner till en sås/ kompott. Sötaste lilla Oscar döptes i lördags och till det gjorde jag två tårtor som fylldes med ett lager hallon- och vitchokladkräm och ett lager med passionsfruktsmousse
Den smakar som glass en varm sommar och de består av en del vaniljkräm, en del hallonmousse och en del hallonkompott som man blandar ihop i en härlig symbios
Nu börjar rabarberknopparna titta upp på kolonin så då måste jag göra något av den rabarber jag frös in ifjol och hittade detta recept på Cheesecake medrabarberkompott och hallon som jag bearbetade något
Fyll koppar medkompotten och toppa med smulorna. Kompott. Blanda smör tillsammans med socker. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och arbeta ihop till smulor med fingrarna
en riktigt krämig vaniljcheesecake toppad med en hallon- och blåbärskompott. Ta inte bort kanterna från formen förrän du toppat medkompotten och den satt sig lite
Servera gärna med t ex färska hallon och jordgubbar eller hemkokt kompott. Att lyckas göra glutenfria pannkakor utan att använda färdiga mjölmixer är inte alltid helt enkelt
Jag testade för ett tag sedan att göra bärkompott utan att tillsätta något förtjockningsmedel. Som ni vet gillar jag att göra bärkompotter till efterrätt eller gofika på helgen
Kompott. Här har jag gjort en chiasylt med mango – eftersom jag är vansinnigt förtjust i den frukten, men det går utmärkt att göra samma sak med till exempel jordgubbar, hallon eller blåbär
Medan pajen är i ugnen så kan du koka en kompott/sylt av rabarbern. hallon. Receptet är anpassat från en aprikospaj med vitchokladtäcke ur Det goda söta av Stefan Holmström