Kompott på aprikos recept

Kompott på pumpa och aprikos

Kompott på pumpa och aprikos

Förvara kompotten i kyl. Skär pumpan och aprikoserna i mindre bitar. 50 g torkade aprikoser. Koka alla ingredienser utom citronskalet ca 10 min

Nektariner bakade i ugn

När man gör den grillen blir den mer som en kompott med kolanoter. Den här efterrätten går att göra nektariner, persikor, aprikoser eller plommon
SMALARE EFTERRÄTTER SOM PASSAR NYÅRSLÖFTET!!

SMALARE EFTERRÄTTER SOM PASSAR NYÅRSLÖFTET!!

Lägg dem lite fint varsin assiett och lägg kompotten. Låt sedan kompotten svalna. Skär bort kanter och dylikt osten och skär den i lagom bitar
Jam och zuur + ruskigt god persikochutney

Jam och zuur + ruskigt god persikochutney

Tänk sylt, gelé, marmelad, olika såser, kompott, mos, chutney och olika sorters salt, sur-söta och sura inläggningar … Det finns så många roliga saker att göra
Äppelmaräng

Äppelmaräng

Om du använder plommon eller aprikoser bör du tänka att de oftast behöver mer socker när de kokas till kompott
Kryddig fruktkompott på chai

Kryddig fruktkompott på chai

Denna kryddiga fruktkompott grönt chai (te) påminner om mina barndoms jular. Tag av locket och låt kompotten svalna

Sufflé – enkel och underbar

Till den serverar jag en kompott passionsfrukt, mango och filéade apelsinklyftor, samt vaniljgrädde
Glöggkokt fruktkompott - jättegott till dessertost

Glöggkokt fruktkompott - jättegott till dessertost

Blanda glögg och frukt i en kastrull, och koka kompotten mjuk svag värme under lock. Koktiden kan förstås variera och vara både kortare och längre beroende frukten och hur hårt torkad den är
Aprikospaj med flagad mandel

Aprikospaj med flagad mandel

Gör en vanlig pajbotten och fyll med aprikoskompotten i tidigare inlägget. Häll i kompotten i pajformen och strö över den flagade mandeln

Smakrik plommonkompott

1) Koka upp vattnet med torkade aprikoser och katrinplommon. Sjud svag värme ungefär 15 minuter tills aprikoserna är mjuka. 3) Kyl ner kompotten i ett vattenbad till fingertemperatur. 8 st torkade aprikoser

Sommarfrukost

Oftast brukar jag ansa stjälkarna, skära dem i bitar och sedan frysa in, men nu bestämde jag mig alltså för att ta tillvara dem med en gång och göra en kompott