När man gör den på grillen blir den mer som en kompott med kolanoter. Den här efterrätten går att göra på nektariner, persikor, aprikoser eller plommon
Tänk sylt, gelé, marmelad, olika såser, kompott, mos, chutney och olika sorters salt, sur-söta och sura inläggningar … Det finns så många roliga saker att göra
Därefter har jag garnerat med en kompott gjord på diverse blandade torkade bär och frukter, samt frön och nötter (alla ekologiska), samt hällt i lite ekologisk havremjölk
Skala och skiva vitlöksklyftorna och lägg dem och timjankvistarna på steken efter halva tiden. Skär köttet i tunna skivor och servera med vinägersky, choucroute, lökcrème, aprikoskompott och potatis
Blanda glögg och frukt i en kastrull, och koka kompotten mjuk på svag värme under lock. Koktiden kan förstås variera och vara både kortare och längre beroende på frukten och hur hårt torkad den är
1) Koka upp vattnet med torkade aprikoser och katrinplommon. Sjud på svag värme ungefär 15 minuter tills aprikoserna är mjuka. 3) Kyl ner kompotten i ett vattenbad till fingertemperatur. 8 st torkade aprikoser
Oftast brukar jag ansa stjälkarna, skära dem i bitar och sedan frysa in, men nu bestämde jag mig alltså för att ta tillvara på dem med en gång och göra en kompott
Skala och skiva vitlöksklyftorna och lägg dem och timjankvistarna på steken efter halva tiden. Skär köttet i tunna skivor och servera med vinägersky, choucroute, lökcrème, aprikoskompott och potatis