Efter att jag provat att korta ner koktiden tyckte jag däremot att resultatet blev perfekt. Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenseradmjölk
Min koktid begränsades som jag nämnde ovan till drygt två timmar, eftersom jag ville ha en lite rinnigare konsistens på den kolasås som blir resultatet av att den kondenserademjölken kokas samman i sin burk
(Recept på kolasås gjord på kondenseradmjölk hittar du HÄR). Toppingen av kolasås kokar du också i förväg och häller på när det är dags att smaska i sig
Koka den kondenserademjölken i ca två timmar. Nu hade det varit lägligt att ge er ett recept på en stormkaka (ni som har läst Kalle Katt av Richard Scarry för era barn vet vad jag pratar om) men jag bjuder istället på en frusen cheesecake med en söt och krämig kolasås på en knaprig och smarrig chokladcookiebotten
Bara vispgrädde, en burk karamelliserad mjölk (står på samma hyllplan som den kondenserademjölken i butikshyllan, men kräver ingen koktid) och en gnutta maldonsalt
Förbered den kondenserademjölken långt innan du skall baka. smaken och konsistensen av kolasås upp. Vattnet måste täcka burken under hela koktiden (du kan behöva fylla på med vatten under tiden)
Tag bort etiketten från den oöppnade konservburken (den kondenserademjölken). Låt burken svalna något innan du öppnar den, i burken har du nu en härlig kolasås
Man får fylla på med vatten under koktiden. Fyllning1 burk kondenseradmjölk2-3 bananer2 dl vispgräddeMan bör veta i tid att man ska göra den här pajen, då burken med mjölk ska koka i några timmar för att få till kolasåsen. 1 burk kondenseradmjölk
Bred ut kolasåsen över digestivebottnen. Se till att vattnet täcker hela koktiden. 1 styck kondenseradmjölk. 1dubbeldaimLägg den oöppnade burken med kondenseradmjölk i en hög kastrull och häll på vatten så att det täcker burken. 1Öppna burken med kondenseradmjölk, som nu blivit kolasås (dulce de leche)
Egentligen finns inget direkt recept på detta men jag tänkte att jag skriver ner hur jag brukar göra så kan du själv prova dig fram med koktid (konsistens) beroende på vad du ska använda kolasåsen till
Öppna burken med kondenseradmjölk, som nu blivit kolasås (dulce de leche). Lägg den oöppnade burken med kondenseradmjölk i en hög kastrull och häll på vatten så att det täcker burken