Du kanske också gillarLäckra mördegskakor med kolasås och choklad – baka med kondenseradmjölk. Arbeta därefter snabbt i ägget så att du får en jämn deg
om du älskar kola precis som jag kan jag rekommendera lite extra kolasås på toppen vid servering. Här kommer ett snabbt och superenkelt recept på kolaglass jag hittat på Sweet and simple
Min koktid begränsades som jag nämnde ovan till drygt två timmar, eftersom jag ville ha en lite rinnigare konsistens på den kolasås som blir resultatet av att den kondenserademjölken kokas samman i sin burk
Blanda snabbt och bestämt kolasåsen med den smälta chokladen. Om möjligt så smält chokladen simultant i vattenbad så att den är klar att blanda ner i kolasåsen så fort den tjocknat
Smält mjölkchokladen över vattenbad. Jag gjorde en chokladbrownie botten, på med en burk kokt kolasås, smält marshmallows, toppad med smält choklad och krossad Marabou mandelchoklad och mini marshmallows
Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen, annars kan det låta POFF och man får torka kolasås från kökstaket
Vegansk kondenseradmjölk. Beroende på vilken kokosmjölk du använder tar det olika lång tid för vätskan att reduceras, men när du har en tjock, gyllene kolasås drar du kastrullen från värmen
– Häll ner den sötade kondenserademjölken och blanda väl. Som tillbehör hade jag rån eller bägare, massa melon, chokladsås, kolasås, daimkulor, skittles, bär och grädde