Jag åt Konfiteratanklår med spetskål och morotspuré, ankan var så mör att den bara föll isär. Inspirerad av restaurangbesöket bestämde jag mig för att jag måste ju prova att göra något liknande, jag hittad ett recept på konfiterad kyckling i SvD som jag använde som bas
Fick tag på vakuumförpackad konfiteratanklår, bara att värma på i ugnen så är det färdig. Lägg upp linserna på en stor tallrik med anklåret ovanpå tillsammans med bonbönskrämen och ringla över lite av rödvinsreduktionen
Fyra rätt små anklår som fått ligga med salt och kryddor över natten. Eftersom vi älskar konfiterad anka, eller konfiterat vad som helst, var vi tvungna att ha med det på något sätt
Testade mg på något nytt i helgen- konfirerat anklår. Jättegott, men anklåret var lite torrt så nästa gång ska jag nog försöka hitta ankfett på burk och lägga i lite extra i pannan, annars var det riktigt gott och smakrikt
Den här gången kunde tyvärr inte Malin vara med (Malin med de franska maranerna) men Jenny och Helena kom och fick smaka på konfiteratanklår, potatisgratäng och rödvinssås där jag även gjort en variant som jag spetsat med lakrits
Ofta lägger jag ut recept på mer fancy pants recept men det är inte så att jag en vanlig vardagskväll ställer mig och gör paella eller konfiteradeanklår utan när jag kommer hem från jobbet vill jag ofta att det ska gå snabbt, vara gott men ändå lagat från grunden
Rillette är kött som du först konfiterar och sedan drar till strimlor likt pulled pork, eller kanske till och med till en slät smet om du vill det (jag föredrar det lite mer chunky)
Konfiteratanklår. Testade mg på något nytt i helgen- konfirerat anklår. Min finaste råsaftcentrifug. Nu är sommaruppehållet över, hoppas att ni har haft en lika bra sommar som jag med varma dagar och roliga äventyr