), och så har jag receptet med på mina matlagningskurser. Den här koreanskabulgogin har jag lagat i några olika former (oftast då med tofu) på olika ställen redan, bland annat i senaste numret av COOPs medlemstidning Mersmak där det prydde omslaget(
Gjorde bulgogi med glasnudlar, marinerad gurka och marinerade böngroddar och det var jättegott. Eftersom vi är lite förkylda hela familjen så gjorde jag koreanskmat häromdagen med mycket kryddor i för att "rensa ut lite" och det kändes lite bättre sen
Bulgogi (koreanskt, marinerat kött). Köttet - bulgogin - ligger i marinad. Sedan en tid tillbaka har jag nosat runt på koreanskmat och en återkommande rätt är bibimbap
Koreanskmat är inget undantag och här är ett recept som är inspirerat av Jennie Walldén nämligen bulgogi som är som en koreansk taco men mycket fräschare
För Jenny symboliserar namnet temat på restaurangen som är rötterna i de koreanska smakerna med lokala råvaror från Sverige, och så klart hennes mathistoria med rötter i Korea och uppväxten här i Sverige
Resultatet blev mycket gott om man gillar koreanska smaker. En maträtt som jag gillar skarpt är bulgogi som består av grillat eller stekt tunt skivat nötkött
Koreanskbulgogi. Bulgogi är en av de mest kända rätterna i Korea och finns lite överallt på asiatiska mathak i Sverige också då den är rätt mild i smaken trots sitt namn (som betyder typ "eldkött", men jag tror det handlar mest om tillagningsmetoden)
Men tills dess att kimchii blir lika vanligt som pizzasallad och det grillas bulgogi på alla sommarställen, njuter jag av att kunna beställa en bibimbap och en iskall Hite på krogen hemma på min gata i stan