Stekt benfrikotlett med ugnstrostade rotfrukter och dragonsås. Stek kotletterna ca 4 min på varje sida ( vi köper från vår fantastiska slaktare på Orust , annars köper jag aldrig kotletter)Blanda kokta broccolibuketter med pumpakärnor ringla över balsamico salta o peppraÄt och njut"Än en gång får vi avnjuta mammas middag eftersom jag gav barnen Mc-D mat och jag och
Vi har tänkt göra den här rätten ända sedan i torsdags eller när det nu var, men det har blivit annat så idag fick det äntligen bli ugnsrostade grönsaker i ugn, benfriafläskkotletter och mammas fantastiska vitlökssås
Lägg kotletterna i en smord ugnsform. Putsa kotlettraden och skär den i 1 cm skivor. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader. Servera med kokt potatis, sallad och ett gott bröd 1 kg benfrikotlettrad
Rör om och slå därefter såsen över kotletterna. För att tillaga receptet för 4 personer behöver du ha6-8 hg benfrikotlettSaltPepparGrillkryddaSås1/2 purjolök1 liten gul lök2 vitlöksklyftor1/2 röd paprika1 msk maizenamjöl1 msk chilisås1 msk sweet chilisås200 gr philadfelfiaost2,5 dl matlagningsgrädde1/2 dl mjölkKöttbuljongSaltPepparGör så härBryn kotletterna så de i stort sett är klara, krydda med salt, vitpeppar och grillkrydda. 6-8 hg benfrikotlett
En fylld, benfrikotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Köttfärslimpa med skysås, farmors pitepalt och mammas kotletter i panna för att inte tala om pappas röding med citronsås
Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga