Kotlettrad helstekt recept

Helstekt kotlettrad med svartsås

Helstekt kotlettrad med svartsås

Kommer aldrig mer att steka skivad kotlett…bara göra HELSTEKT.  800 g benfri fläskkotlettrad i bit. 800 g benfri fläskkotlettrad i bit
Àrista (helstekt kotlettrad)

Àrista (helstekt kotlettrad)

Här kommer en smarrig helstektkotlettrad med smak av rosmarin och vitlök från Artusis bok. Det här är otroligt lättlagad festmat
Helstekt kotlettrad med rödvinsås

Helstekt kotlettrad med rödvinsås

800 g utskuren och finputsade kotlettrad. Förberedelser. Börja med att snitta köttbiten ytligt fyra gångar diagonalt först åt ena hållet sedan åt det andra så det bildas ett snyggt rutmönster
Helstekt kotlettrad med skysås

Helstekt kotlettrad med skysås

1-1½ kg hel benfri kotlettrad. 1-1½ kg hel benfri kotlettrad. Helstektkotlettrad med skysås. smör. salt. peppar
Helstekt kotlettrad med baconpotatis

Helstekt kotlettrad med baconpotatis

Skölj och dela potatisen på mitten. Lägg på en plåt med bak-plåtspapper med snittytan upp. Strimla bacon och strö över
Helstekt kotlettrad med gremolata

Helstekt kotlettrad med gremolata

Då kan du helsteka en benfri kotlettrad med gremolata smak. Salta och peppra kotlettraden runtom och bryn den i en panna i smör
Helstekt kotlettrad med citron

Helstekt kotlettrad med citron

Skär ett snitt längs med benet och skåra kotlettraden lätt på ovansidan. 2 kg kotlettrad. Skala och skiva vitlöken och riv skalet av 1 citron
Helstekt karré eller kotlett

Helstekt karré eller kotlett

1 karré eller kotlettrad på ca 1 kg. Sätt ugnen på 150 grader. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre. Skala och rensa rotfrukter, persilja, vitlök, kål och lök
Pepparstekt kotlettrad

Pepparstekt kotlettrad

Den problematiken kringgår man enkelt om man tillagar sin kotlett i en lergryta, även den helstektakotlettraden blir mör och fin
Helstekt kotlett som i Florens

Helstekt kotlett som i Florens

1 kg kotlettrad, av gris, benfri 6 klyfta vitlök 1 tsk salt svartpeppar, ur kvarn 3 kvist färsk rosmarin 3 msk olivolja ev 6 skiva rimmat fläsk (eller späck) 1 kg färskpotatis salt svartpeppar, ur kvarn 2 klyfta vitlök, finhackade ev rödvin (lite)