4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Tillsätt konjak, madeira, maizenaredning samt salt och peppar. Har du funderingar på att bjuda någon på nåt gott kan jag varmt rekommendera en härlig kräftsoppa med tillhörande smördegshjärta
Smaka av med salt och peppar och ev lite konjak. Jag visste inte om jag skulle bli bjuden på kräftskiva och köpte därför ett paket kräftor i augusti, efterblivit bjuden samt ätit mer än ett kilo av de röda krypen har mina kräftor legat orörda i frysen fram till för någon vecka sedan då jag bestämde mig att laga kräftsoppa
Nej, nu är det dags att ge sig i kast med lite kräftsoppa. Stek lätt i stekpanna och tillsätt de övriga ingredienserna utan konjaken och salt och peppar
Kräftsoppa. Spetsa ev soppan med 1 msk konjak. Rätt 1. Förrätt på minuten. 4 portioner. Koka. 1 liter Kelda Milda tomatsoppa med 2 tsk dillfrön i 5 minuter
Smaka av med konjak, cayennepeppar och salt. Kräftsoppa, 2 pers eller 4 förrätter1 kg frysta kräftor, tinade1 l vatten2 msk hummerfond2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor, krossade1 gul lök, finhackad1 tsk torkad timjan3 msk smör3 msk vetemjöl1 dl vitt vin1 dl grädde2 msk konjakcayennepepparsaltSkala alla kräftorna utom ett par som sparas till garnering. 2 msk konjak
Krydda med salt, peppar och cayennepeppar, Tillsätt kräftstjärtarna och och spetsa med lite konjak i slutet, Låt soppan sjuda minst 20 minuter inklusive tillagningen, 1 stor morot. 3 msk konjak
Kräftsoppa - matig kräftsoppa på egen räkbuljong med kräftost, kräftstjärtar, vispgrädde och en slurk konjak samt pudrad med cayennepeppar, en sorts fusksoppa faktiskt