4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Krossa nu kräftorna med en köttklubba eller liknande en aning. Just därför passar det ju alldeles utmärkt att koka ihop en god kräftsoppa, kanske på ett kvarglömt kräftpaket i frysen eller rester från en sen kräftskiva
Rensa kräftorna bryt av stjärtarna och ta ur tarmen. Har du funderingar på att bjuda någon på nåt gott kan jag varmt rekommendera en härlig kräftsoppa med tillhörande smördegshjärta
Jag visste inte om jag skulle bli bjuden på kräftskiva och köpte därför ett paket kräftor i augusti, efterblivit bjuden samt ätit mer än ett kilo av de röda krypen har mina kräftor legat orörda i frysen fram till för någon vecka sedan då jag bestämde mig att laga kräftsoppa
Igår hade vi kräftor hemma och de åt vi som vanligt. och skalade kräftor. Vi sparade 2-3 kg kräftor och så gjorde jag kräftsoppa idag. 2-3 kg kokta och skalade kräftor