Grovriv moroten och fräs i smör i en stor kastrull. Den här goda kräftsoppan gjorde vi i lördags. Till och med ännu godare dagen efter när den fått stå och gotta till sig lite
Rör därefter ner mjöl och tillsätt vatten, buljongtärningar, creme fraiche och kräftost. Bjuder på ett recept på min goda kräftsoppa som jag gjorde i helgen
4 4 morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kräftost (mjukost) 2 dl crème fraiche salt peppar Till servering 1 burk kräftstjärtar ev dill bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Vill du ha lite mer sting i den så krydda med lite chilipeppar. En krämig och god soppa där hela hemligheten är syndigt mycket kräftost som får smälta ner
Häll buljongvattnet över morötterna, tillsätt sedan kräftosten och crème fraichen. Smaka av med salt. Häll upp soppa, lägg i lite extra dill och gör fint på tallriken med citron klyfta
Ha i kräftost, creme fraiche, grädde, låt koka upp och smaka av med salt, peppar och dill. Lika god nu som då, fast i orginalreceptet ska det vara riven morot, det kan man ju göra som man vill med, men igår hoppade jag över
Tillsätt crème fraiche och kräftosten. Krydda därefter rikligt med seafoodkryddan. Tillsätt kräftorna någon minut före servering, toppa med en dillvippa
Förrätten var en Wrap med Kräftstjärtsröra. Rör ner kräftosten, rör tills osten blandats i soppan. Och då man bara är två personer som ska äta så räckte ju en burk kräftstjärtar även till Kräftsoppan som vi åt till varmrätt
Lätt, gott och supersnabbt recept på en soppa som hängt med sen urminnes tid. Blanda sedan i creme fraiche, kräftost och dill och låt det hela koka ihop