En kanongod förrätt som går bra att förbereda i god tid. Plocka ur krabban, hacka löken och fräs några minuter i smör, tillsätt krabbkött, crème fraich och klipp ner dillen
Som liten förrätt kan krabbgratängen fördelas i fyra portionsformar. Gratinerad krabba. Servera den gratinerad krabban, eventuellt med klorna vid sidan av, med skivor av rostad baguette och en grönsallad att äta till
Perfekta på en asiatisk buffé eller som förrätt. Vietnameiska vårrullar med dipp, 6 förrätter eller bufféport12 ark rispapper1 pkt glasnudlar alt. 300 g vit fisk500 g skaldjursmix (blandat av vad du gillar tex räkor, musslor, calamaresringar, pilgrimsmusslor, krabba), i mindre bitar1 msk salt (jag tog 2 tsk)1 ägg3 dl vispgrädde1 vitlöksklyfta1 röd chilifärsk myntafärsk koriander1 lime, i smala klyftorMixa fisk med ägg och salt i en matberedare
Det är enkelt som sjutton och köper man färdigrensad krabba på burk kommer det gå av bara farten. Tänkte bjuda på en enkel och frasigt förslag på förrätt
Hummer kan bytas ut mot krabba eller andra skaldjur. Utöver att servera denna rätt som förrätt fungerar den även mycket bra som tillbehör till en Surf & Turf-rätt
Blanda med krabba, crème fraiche och citron. Av det i goda krabbköttet experimenterade jag fram krabbmousse, en oväntat lyxig förrätt på en vanlig måndag
Jag köpte en hummer och en krabba nu eftersom jag inte åt någon till nyår och även om jag hade gjort det så brukar jag passa på när de rear ut skaldjur efter helgerna
Fyll båtarna med krabba och klicka på senapssåsen. ½ kg färska krabbklor eller 1 burk krabba. Koka krabbklorna i 8 minuter i saltat vatten med några dillkvistar